Annonce
Aarhus

Bundsgaard efter Sri Lanka-terror: Der findes ingen ord

Borgmester Jacob Bundgaard og Anders Holch Povlsen mødtes blandt andet til kommunalt morgenmøde på rådhuset i Aarhus. Arkivfoto: Scanpix
Chok i Aarhus over Bestseller-families tab af tre børn ved terrorangreb. Borgmesteren fik beskeden, da han landede i Danmark efter en familieferie. I Holch Povlsens hjemby, Stavtrup, har en borgergruppe arrangeret fakkeltog.

AARHUS: Forfærdelse og dyb medfølelse.

De to reaktioner spredte sig mandag i Aarhus efter nyheden om, at Bestseller-familien Holch Povlsen mistede tre børn ved et terrorangreb i Sri Lanka.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) modtog mandag eftermiddag besked om tragedien.

Det skete efter en 10 timer lang flyvetur, som var afslutningen på en familieferie.

- Det er forfærdeligt. Jeg har den største medfølelse med familien. Der findes ingen ord, der kan beskrive den situation, som familien fra Aarhus lige nu må gennemleve, og jeg vil bede alle om at sende dem og de mange ofre og efterladte de varmeste tanker i denne forfærdelige tid. Hvad gør man, når livet fordrer af én, at man skal bære det ubærlige, spørger Jacob Bundsgaard.

Annonce
Hvad gør man, når livet fordrer af én, at man skal bære det ubærlige?

Jacob Bundsgaard, borgmester

Fakkeloptog venter

Familien Holch Povlsen bor på Constantinsborg ved Stavtrup.

Familien er aktiv i lokalområdet, hvor Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen eksempelvis har doneret 20 millioner kroner til at opføre en ny multihal.

Mandag var der flagstang efter flagstang med flag på halvt i Stavtrup. Samtidig afleverede borgere blomster ved Constantinsborg, der indtil søndag var hjemsted for familien med to voksne og fire børn.

Mandag lykkedes det i løbet af få timer for en lokal borgergruppe at stable et fakkeltog på benene. Begivenheden finder sted på torsdag, og ifølge borgergruppen skal det udtrykke medfølelse med familien Holch Povlsen.

Planen er, at det hele skal foregå roligt og så diskret som muligt i henhold til familiens måde at være på. Fakkeltoget vil begynde i Stavtrup, og deltagerne bevæger sig i stilhed til familien Holch Povlsens hjem.

Ingen fra borgergruppen vil knyttede yderligere kommentarer til initiativet.

Skole tilbyder samtaler

To af de dræbte børn gik på Højvangskolen i Stavtrup.

Ifølge Ritzau blev Højvangskolens medarbejdere mandag formiddag orienteret om tragedien.

Tirsdag morgen briefes forældre og elever om tragedien.

Det oplyser Henrik Vinther Olesen, kommunikationschef i Børn og Unge i Aarhus Kommune.

- Vi sørger for, at alle børn og også deres forældre har nogle at tale med, som kan sætte det, der er sket, i det rigtige perspektiv. Det gør man i de klasser, hvor børnene går. Så sørger vi for, at de medarbejdere, der er på skolen, har adgang til vejledning og rådgivning af folk, der har forstand på det. Det er blandt andet fra kommunens psykologirådgivning, siger han til Ritzau.

Foran Bestsellers bygning på Aarhus Havn blev der mandag lagt flere blomster og sat tændte lys for familien. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Forfærdeligt paradoks

Bestseller-koncernen er et af de mest markante medlemmer af Erhverv Aarhus med 600 medlemsvirksomheder.

Erhvervsforeningens direktør er Marc Perera Christensen, der flere gange har været i selskab med Anders Holch Povlsen.

Marc Perera Christensen er vokset op i familien Holch Povlsens hjemby, Stavtrup.

- De tre dødsfald berører mig dybt. Terror kommer meget tæt på, når den får så frygtelige konsekvenser for en familie fra Aarhus. Anders Holch Povlsen og resten af familien har gjort en dyd ud af at leve diskret. Derfor er det dybt paradoksalt, at familien nu kan ses i medier over hele verden på dem mest forfærdelige af alle baggrunde. Det er rædselsfuldt, siger Marc Perera Christensen, der tidligere har siddet i Aarhus Byråd for de konservative.

Pedel Søren Andersen på Højvangskolen satte mandag flaget på halvt. To elever fra skolen er omkommet i terrorangreb i Sri Lanka. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Fokus på det nære

Anders Holch Povlsen har ikke været direkte involveret i arbejde hos Erhverv Aarhus. Men han deltog, da der i begyndelsen af januar i år var nytårskur for erhvervsfolk og politikere i Aarhus Kommune.

- Anders Holch Povlsen har løbende engageret sig i udviklingen af Aarhus. Samtidig har han sammen med familien deltaget i helt lokale aktiviteter i Stavtrup, hvor familien bor på Constantinsborg. Det gælder ikke mindst i områdets idrætsforening. Det viser rigtigt meget om familiens vilje og lyst til at deltage i det helt nære og ikke leve et mere flamboyant liv, som andre velhavende familier fristes af, forklarer Marc Perera Christensen.

Borgmester Jacob Bundsgaard understreger, at der er en særlig forpligtelse overfor de efterladte.

- Vi må vise vores støtte og omsorg, men også respektere deres behov for fred, forklarer borgmesteren.

Ved indgangen til Bestsellers bygning blev der mandag afleveret hilsner og tændt lys for familien Holch Povlsen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];