Annonce
Aarhus

Bundsgaard om gradvis åbning af skoler og institutioner: Det bliver godt for både voksne og børn

Borgmester Jacob Bundsgaard deltog i pressemødet om genåbning af daginstitutioner og skoler i sin egenskab som KL-formand. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Aarhus-borgmester og formand for KL, Jacob Bundsgaard, er overbevist om, at kommunerne kan skabe en god ramme for børnene, når de efter påske skal starte igen i daginstitutioner og - for en dels vedkommende - i skoler.
Annonce

AARHUS: - Jeg er sikker på, at vi i kommunerne kan gøre det på en god og sikker måde.

Sådan lød det fra KL-formand og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) på onsdagens pressemøde i København om genåbningen af daginstitutioner og skoler over hele landet for de yngste klasser efter påske.

- Vi laver nu en forsigtig genåbning af daginstitutioner og skoler under de vejledninger, der er fra sundhedsmyndighederne. Det bliver en god ramme for læring og pasning. Og jeg tror, at alle brænder for at komme i gang igen, derfor arbejdes der også stenhårdt på det i alle kommuner.

Samtidig understregede KL-formanden, at det bliver en hverdag, der ikke vil være som tiden før corona.

- Der er mange praktiske udfordringer, derfor er det godt, at det kun er halvdelen af eleverne, der starter på skolerne. Så er der tid til, at tingene kan falde på plads. Men det bliver en god hverdag både for medarbejderne og de mange børn, der alle glæder sig til at se hinanden igen, sagde Jacob Bundsgaard

KL-formanden sagde også, at han har aftalt med finansminister Nicolai Wammen, hvordan ekstraudgiften på grund af corona til at genåbne daginstitutioner og skoler skal håndteres.

Blandt andet bliver det stor fokus på rengøring.

På pressemødet sagde Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm ligeledes, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt gradvist at genåbne samfundet, men at det er afgørende, at vi alle fortsat holder afstand, vasker hænder og følger reglerne for god hygiejne for at bryde smittekæderne med coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce