Annonce
Aarhus

Bundsgaard: - Vi vil ganske hurtigt kunne få en stor testkapacitet

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Det er ikke muligt at nå at få opbygget fuld testkapacitet inden mandag, men der vil være nok kapacitet klar til, at samfundet kan åbnes under betryggende vilkår, lyder det fra Jacob Bundsgaard (S).

AARHUS: Selvom regeringen endnu ikke kan give landets borgmestre svar på, om regeringen har tænkt sig at lade flere elever komme tilbage i skole fra mandag, så skal kommunerne fra mandag stå klar til at kunne teste skoleeleverne, hvis de skal tilbage i skole.

Det er konklusionen ovenpå et møde mandag formiddag mellem fire ministre og landets 98 borgmestre.

- De har bedt os om at få opbygget kapacitet, så vi kan komme igang med at løse opgaven, som forhåbentlig kommer mandag. Det ved vi ikke endnu, lyder det fra Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune og formand for KL, til TV2 Østjylland efter mødet.

Annonce

Regeringen har samtidig diskuteret muligheden for at få testkapaciteten op på et niveau, hvor man kan lave en fuld genåbning af Danmark. Det vil dog ifølge Jacob Bundsgaard være en længere proces.

- Det er noget, der tager tid at få bygget op. Man vil ikke kunne nå at få hele kapaciteten bygget op fra mandag, siger han.

Men hvis skoleeleverne i Aarhus Kommune fra mandag kan starte i skole igen, så er man klar med test til dem.

- Vi er i fuld gang i Aarhus, og har været det fra øjeblikket, hvor vi fik opgaven med 0.-4. klasserne. Det er det arbejde, som vi skal bygge videre på og opskalere. Vi vil ganske hurtigt kunne få en stor testkapacitet.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce