Annonce
AGF

Bundu er tilbage i AGF efter afstikker til København: - Fansene har ret til deres mening, men jeg elsker AGF

Mustapha Bundu (i midten) har trænet med AGFs fysiske trænere mens holdkammeraterne har holdt nogle dages ferie. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF forsøgte at leje Mustapha Bundu allerede i vinter da han tog til FCK. Nu er han tilbage på Fredensvang, og han spår, at AGF og medaljer snart vil blive nævnt i samme sætning igen.

FODBOLD: Hvis et smil kunne tale, så havde Mustapha Bundus fortalt lange og levende historier om AGF denne mandag middag.

Kantspilleren fra Sierra Leone var tilbage på Fredensvang godt et år efter, at Superligaklubben solgte ham for i omegnen af 25 millioner kr. til Anderlecht.

Men opholdet i den belgiske storklub var en fiasko. For nu at sige det ligeud. Efter et halvt år blev han lejet ud til FC København, hvor han heller ikke kun fik smidt roser efter sig.

Annonce

Så nu er han altså rykket tilbage til start. Lejet ud til AGF for resten af sæsonen.

- Det her er AGF. Jeg behøver ikke at sige så meget om det. Jeg stoler på alle her. Det er en af årsagerne til, at jeg kom tilbage. Jeg vil ikke kalde det et sikkert sted, fordi jeg er ikke tilbage bare for at være her. Jeg forstår den situation holdet er i - og jeg er i en situation, hvor jeg har brug for at spille. Begge parter kan få noget godt ud af det, siger Mustapha Bundu med henvisning til AGFs ringe placering i ligaen.

Mustapha Bundu

Født: 28. februar i Freetown, Sierra Leone

Højde og vægt: 189 cm og 77 kg

Kontrakt med AGF: Udløber sommeren 2021

Position: Højre kant og angriber

Superligakampe for AGF: 101 (17)

Skiftede til AGF fra Hereford FC i 2016 efter et prøvetræningsophold på Fredensvang. AGF solgte ham til Anderlecht for 25 millioner kr. i 2020. Siden har han været udlejet til FC København og er nu tilbage i AGF på et sæsonlangt lejeophold.

Egentlig burde det ikke være en nyhed, at Mustapha Bundu holder af AGF. Han kom til klubben som 19-årig i 2016 og fik sin første professionelle kontrakt.

Men lejeopholdet i FCK i vinter fik mange AGF-fans til at smage på deres eget maveindhold, der var på vej den forkerte vej.

Bundu var endnu en i rækken af Stage, Selles og 'PC', der vendte Aarhus ryggen.

Fortryder intet

Mandag forsvarede Mustapha Bundu den beslutning, han tog for et halvt år siden. Han havde ikke noget at undskylde for eller bortforklare.

- I sidste ende er det min karriere. Jeg elsker AGF og jeg vil ikke ændre noget som helst, der er sket mellem mig og AGF. Jeg elsker fansene, byen og alt her. Men sådan er fodbold.

- Fansene har ret til deres mening. Men jeg er sikker på, at hvis de var i min position som fodboldspiller, så ville de heller ikke gamble med deres karriere ved at blive et sted (Anderlecht, red.) hvor de ingen spilletid fik. Og når så en stor klub som FC København kom på banen, så handlede det om mig og min karriere. Og jeg mener ikke, at jeg har noget udstående med AGFs fans. Jeg elsker dem og mange har skrevet til mig, at jeg er velkommen tilbage.

Jeg er 200 procent sikker på, at placeringen i tabellen vil ændre sig over de næste måneder. Måske taler vi om medaljer igen om to måneder.

Mustapha Bundu

- Fansenes kan reagere som de vil over for mig. Jeg er ret sikker på, at hvis det begynder at gå godt og jeg begynder at score mål, så bliver reaktionerne mod mig færre. Da jeg var her med FCK var der nogle få, der sagde noget til mig - men sådan er fodbold, siger Mustapha Bundu.

Allerede i vinter kunne han have valgt at tage tilbage til AGF, men klubben kunne ikke blive enig med Anderlecht og spillerens agent.

- Jeg ved ikke hvorfor det ikke gik. Der var flere ting; økonomisk blandt andet. Men jeg ved ikke hvorfor, men de kom efter mig igen her til sommer, og det er jeg glad for.

Annonce

- Vi taler snart medaljer igen

For at understrege hvad han taler om - både kærligheden til AGF og de spådomme, han skal komme ind på om lidt - afslørede Mustapha Bundu, at han stort set har set samtlige AGFs kampe i TV siden han forlod klubben.

Han blev da også spottet til enkelte hjemmekampe i foråret - også når AGF ikke mødte FC København.

Så han ved, hvad han taler om, når han spår en lys fremtid for AGF. Og det vil måske overraske nogen efter syv kampe uden sejr og en plads som næstsidst, men Bundu vil have AGF tilbage i medaljesnakken.

- Jeg er 200 procent sikker på, at placeringen i tabellen vil ændre sig over de næste måneder. Måske taler vi om medaljer igen om to måneder. Hvis vi vinder to de næste to kampe, så begynder folk at tale om, at AGF er tilbage. Og sådan er det. AGF er en virkelig stor en klub, og for nogle folk i Danmark er det en god ting, at det går dårligt for klubben. Det handler om at få dem, der er glade for AGFs placering nu, til at blive bitre når vi først kommer i gang.

Mustapha Bundu havde det store smil fremme igen. Tilbage på Fredensvang.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Se højdepunkterne: AGF går videre i pokalen på tre et halvt gyldne minutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce