Annonce
AGF

Bundu klar til heksekedel og forventelige buh-råb i Parken: - Jeg har ikke noget, jeg skal bevise

Højt humør i AGF-lejren efter Mustapha Bundus scoring til 3-0 i den seneste kamp mod FC Midtjylland. Søndag venter et andet tophold, FC København, i Parken. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Søndag returnerer Mustapha Bundu til Parken. Som AGF-spiller. Det rører ham ikke det store, at han tidligere på året havde et mislykket ophold i netop FC København, og han føler tilmed, at han sammen med holdkammeraterne er ved at finde tilbage til et sted, hvor modstanderne igen "er bange for AGF".

FODBOLD: Omkring 30.000 tilskuere til en kamp i Superligaen. Det er ikke hverdagskost. Og slet ikke i november måned. Det er faktisk kun sket en gang tidligere i Superliga-tiden.

Så kulissen bliver i den grad intens, hidsig, når Mustapha Bundu søndag eftermiddag vender tilbage til Parken, hvor AGF gæster FC København her i næstsidste spillerunde inden vinterpausen.

- Det er en vigtig kamp for os. Det er en stor kamp. Og den bliver hård. De har gjort det godt i denne sæson, men vi er også ved at ved at være tilbage nu efter vores sejr over FC Midtjylland, og det giver os noget momentum, siger AGF-spilleren.

Annonce

Vi kender historien: En 19-årig, yderst uskolet Bundu kom til AGF i 2016, vandt efterhånden fansenes hjerter, blev en profil i Superligaen, og blev i sommeren 2020 solgt til belgiske Anderlecht for godt 25 millioner kroner.

Men han fandt sig aldrig til rette i Bruxelles, blev i foråret lejet ud til FC København, hvor det blev til 14 kampe uden succes, og nu er han så tilbage i Aarhus, i AGF, på en lejeaftale, der løber sæsonen ud, og ja, søndag skal han så et smut forbi Parken og ret så mange FCK-fans, der vil pege og håne og råbe fiasko.

Tager han til Parken for at bevise sit værd i den kontekst?

- Nej, nej, jeg har ikke noget, jeg skal bevise. Min tid i FC København var, som den var. Det er fodbold. Det gik ikke lige så godt, som jeg havde håbet på, eller som de havde håbet på. Og det er dét. Nu er jeg her i AGF igen, og jeg er ekstremt glad for at være tilbage, og jeg ser frem til kampen.

- Jeg har nogle gode venner derovre, og dem ser jeg frem til at møde, men når jeg træder ind over linjen, ind på banen, går jeg fuldt ud efter de tre point til AGF. Så tænker jeg ikke på min korte tid i FCK, siger Bundu smilende efter et veloverstået træningspas op til kampen.

Alle er bange for AGF

Men det er vel en speciel kamp for dig at spille?

- Ja, en lille smule. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde noget andet. Jeg har jo lige haft min gang i FCK, jeg fik mange gode venner i truppen, og det er en fantastisk klub, men rent fodboldmæssigt er det bare sådan en gang imellem, at tingene ikke fungerer. Det gjorde det ikke for mig, og mere er der ikke at sige til det. Alle ved, hvor meget jeg holder af AGF, af Aarhus, så jeg er bare glad for at skulle spille kampen iført AGF-trøje, kommer det fra sierraleoneren.

Tidligere på sæsonen tabte AGF 1-3 på eget græs til københavnerne, men det var inden Mustapha Bundu var returneret til Aarhus, og siden da har århusianerne faktisk vundet fem ud af otte ligakampe.

Og især den seneste sejr på 3-0 over duksen FC Midtjylland, hvor den 24-årige kantspiller tilmed scorede en enkelt pind, har banket selvtillid ind i truppen og troen på en plads i top seks.

- Jeg tror, at vi er på vej til at se et AGF-hold, som alle omkring klubben rigtig gerne vil se. Et hold, som de andre i Superligaen er bange for. Jeg ved, at de andre klubber er bange for AGF lige nu, fordi de kan se, at vi er kommet i gang, har fundet frem til det, vi er gode til. Nu ved folk, at når de skal spille mod os i weekenden, har de ret så meget at tænke over. Fordi vi er AGF. Sådan var det ikke tidligere på sæsonen, men folk kan se, at vi begynder at ligne os selv igen, lyder det med et bredt tandlægegodkendt smil fra Bundu.

Fakta

Mustapha Bundu

Født: 28. februar i Freetown, Sierra Leone

Højde og vægt: 189 cm og 77 kg

Kontrakt med AGF: Udløber sommeren 2021

Position: Højre kant og angriber

Kampe for AGF: 118 (22 mål)

Skiftede til AGF fra Hereford FC i den ottendebedste engelske række i 2016 efter et prøvetræningsophold på Fredensvang. AGF solgte ham til Anderlecht for 25 millioner kr. i 2020. Siden har han været udlejet til FC København og er nu tilbage i AGF på et sæsonlangt lejeophold.

Han anerkender, at eksempelvis pokalnederlaget til Sønderjyske ikke var kønt, at tilløbet har været langt, men at fornemmelsen internt i truppen aktuelt er rigtig god.

- Det har givet et boost for os som hold, at vi kunne slå FCM. Også taget i betragtning, hvad der skete i det omvendte opgør. Vi scorede tre mål, det sker ikke så tit, og det var godt for mig personligt at få scoret igen, ligesom det var godt for Patrick Mortensen at komme på tavlen. Midtbanespillerne fik leveret nogle assists og alle kæmpede bare for sagen. Det var hele holdets sejr.

- Men det måske allervigtigste var, at vi endnu en gang spillede til nul. Det viser os, at vi er på rette vej, og hvor gode vi er, når alle på holdet løser deres opgaver. Vi er et af de bedste hold i ligaen til at holde modstanderne fra at score, og det er en vigtig base at have. Det giver selvtillid og en tro på, at vi kan slå alle hold i rækken. Det var en vigtig tilkendegivelse fra vores side, så alle andre kan se, at når vi rammer dagen er vi svære at hamle op med.

Annonce

Fremad, fremad, fremad

AGF har leveret et clean sheet i syv af de 15 kampe i Superligaen. Men til gengæld har offensiven haltet sig gennem de fleste opgør.

Der kom dog lidt mere krymmel på trøffelmassen mod midtjyderne, og i det hele taget virker det som om, at rigtig meget af det offensive gods hænger på skuldrene af Bundu. Har ventet på, at han skulle træde i karakter, fordi hverken Patrick Mortensen eller Jon Dagur Thorsteinsson har ramt deres normale niveau.

Og formkurven er støt stigende hos Bundu.

- Jeg føler mig godt tilpas. Inden jeg kom til AGF, spillede jeg ikke særlig meget i Belgien i opstarten. Jeg havde måske tre eller fire kampe i benene, så jeg vidste godt, at det ville komme til at tage noget tid for mig at komme i form. Jeg synes, at kurven hele tiden har været opadgående, og nu er jeg ved at ramme det, jeg gerne vil rent fysisk. Det har så også skubbet mig i den rigtige retning, at vi er begyndt at vinde kampe igen.

AGF har brug for point, gerne tre, hvis de fortsat skal holde sig inden for rækkevidde af top seks, og måske er det slet ikke noget dårligt tidspunkt at skulle til Parken på.

Hjemmeholdet mangler profiler som Carlos Zeca og Rasmus Falk, begge skadede, den georgiske forsvarskrumtap David Khocholava har karantæne og landsholdsspiller Jonas Wind er tvivlsom.

Jeg tror, at vi er på vej til at se et AGF-hold, som alle omkring klubben rigtig gerne vil se. Et hold, som de andre i Superligaen er bange for. Jeg ved, at de andre klubber er bange for AGF lige nu, fordi de kan se, at vi er kommet i gang, har fundet frem til det, vi er gode til.


Det lyder som en klar fordel for AGF.

- Det er nogle af de bedste spillere i ligaen. Hvis de ikke er med, er det jo ikke nogen fordel for FCK, for jeg ved, at de er vigtige spillere, men jeg er nu også ret sikker på, at der er andre spillere, der står klar og tramper i jorden. De har så mange dygtige spillere, at det ikke bør blive et problem for dem, siger han, og slår ud med armene.

- Men vi skal ikke kigge på dem, udelukkende på os selv. De kunne stille med deres U19-hold, og hvis de stillede til start med den helt rigtige mentalitet, og vi ikke var klar, ville vi kunne tabe til dem. Så vi skal have fokus på os selv. Det andet kan vi ikke bruge til noget.

Mustapha Bundu - tilbage i Aarhus - er klar til at tage tilbage til Parken. Det kan både blive æsel og gummiged.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer Østjylland

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Alarm 112

Biljagt endte brat: Politibil involveret i påkørsel på Ringgaden

Annonce