Annonce
AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Mustpha Bundu fik 76 minutter på banen mod Elfenbenskysten og måtte arbejde ganske meget defensivt, som her hvor Wilfried Zaha nedlægges. Foto: Charly Triballeau/AFP.
Det lignede længe et nederlag, men i overtiden slog det sierraleonske landshold til og leverede for anden kamp i træk en stor sensation ved de afrikanske mesterskaber.

FODBOLD: Det lignede et nederlag for Sierra Leone med Mustapha Bundu i startopstillingen, men i overtiden huggede Sierra Leone et point fra Elfenbenskystens ellers så stjernespækkede mandskab.

I Douala mødte Elefanterne, som Elfenbenskysten kaldes, i gruppespillets anden kamp, efter sierraleonerne i første kamp havde taget et sensationelt point mod de forsvarende mestre fra Algeriet.

Og det skorter absolut ikke på stjernespillere hos søndagens modstandere, og efter bare ti minutter fik Elfenbenskysten da også tilkæmpet sig et straffespark gennem en erfaren Premier League-herre ved navn Wilfried Zaha. Sparket blev dog brændt af Milan-stjernen Franck Kessié.

Annonce

Alligevel måtte Mustapha Bundu gå slukøret til pause, for topscoreren i denne sæsons Champions League, Ajax' Sébastien Haller, fik bragt Elfenbenskysten  i front.

Men i anden halvleg viste Sierra Leone tænder. Ti minutter efter pausen udlignede Sierra Leone på et flot venstrehug fra Musa Kamara, men blot ti minutter senere sparkede Arsenals rekordindkøb Nicolas Pépé, der i sommeren 2019 blev handlet for svimlende 590 millioner kroner, Elfenbenskysten i front.

Den føring holdt indtil overtiden. I mellemtiden var Mustapha Bundu gået ud, erstattet af Randers FC's Alhaji Kamara. Og det var netop Alhaji Kamara, der var på pletten tre minutter inde i overtiden, da ivorianernes målmand kom til skade og i samme ombæring mistede bolden i eget straffesparksfelt.

Mustapha Bundu var endnu engang altså at finde i startopstillingen, men igen måtte Bundu finde sig i at arbejde meget defensivt. Til gengæld fik han lov at tage sig af alle frispark og hjørnespark, der skulle serves ind i feltet, indtil han blev skiftet ud cirka et kvarter før slutfløjt.

Med det ene point ligger Sierra Leone ganske lunt i svinget i kampen om at blive blandt de fire bedste treere i gruppespillet, inden de i tredje og sidste gruppekamp møder Ækvatorialguinea. Den kamp spilles torsdag 20. januar klokken 17.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

AGF

Bliver Wilshere i AGF? Englænderen kan lide byen, men meget afhænger også af en ny træner

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce