Annonce
AGF

Bundu spurgte de gamle om lov til hattrick

Mustapha Bundu scorede et hattrick da AGF besejrede AaB 3-0. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
AGFs Mustapha Bundu stjal billedet da AGF besejrede AaB. Han har nu været involveret i syv mål i de seneste fire kampe, men understreger, at han ikke tænker på en mulighed for at blive solgt.

FODBOLD: Da Patrick Mortensen blev sparket ned i feltet og dommeren pegede på straffesparkspletten, skulle Mustapha Bundu på arbejde.

Han havde allerede scoret to gange i AGFs 3-0-sejr over AaB. Han øjnede et hattrick.

Derfor var første opgave at få bolden ud af hænderne på Jakob Ankersen. Herefter spurgte han den oplagte skytte Patrick Mortensen om lov til at sparke.

- Jeg måtte tale med nogle af de gamle spillere om jeg måtte sparke straffesparket så jeg kunne få mit hattrick. Jeg er meget taknemmelig for, at de gav mig lov, sagde Mustapha Bundu efterfølgende.

Han lægger ikke skjul på, at søndagens kamp var noget særligt:

- Det er meget specielt at score et hattrick, så det er jeg meget glad for. Det er en speciel dag for mig.

- Jeg ved ikke, om det er min bedste kamp for AGF. Men den er deroppe. Jeg scorede et hattrick!

- Vi har spillet god fodbold de seneste seks uger. Vi holder rent bur og vinder mange kampe nu. Det begynder fra målmanden og går op igennem banen, det ser godt ud.

Annonce

Superliga, 9. runde

  • AGF – AaB 3-0 (2-0)
  • Mål: 1-0 Mustapha Bundu (6.), 2-0 Mustapha Bundu (35.), 3-0 Mustapha Bundu (straffespark, 65.)
  • AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Fredetik Tingager, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen (Zach Duncan, 79.) – Mustapha Bundu (Jon Dagur Thorsteinsson, 72.), Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen (Gift Links, 82.) – Patrick Mortensen
  • AaB (4-3-3): Jacob Rinne – Patrick Kristensen (Kristoffer Pallesen, 66.), Rasmus Thelander (Kasper Pedersen, 45.), Jores Okore, Jakob Ahlmann – Patrick Olsen, Magnus Christensen, Frederik Børsting (Tom van Weert, 46.) – Kasper Kusk, Iver Fossum, Mikkel Kaufmann
  • Advarsler: Niklas Backman, Jon Dagur Thorsteinsson, AGF. Tom van Weert, AaB
  • Dommer: Anders Poulsen
  • Tilskuere: 10.235 på Ceres Park

Fodret af Blume

Mustapha Bundus første mål søndag var iscenesat af Bror Blume, der slog en aflevering meget lig den, som førte til 1-0-målet mod Esbjerg for to uger siden hvor Bundu også var involveret.

Og Bundu, der i sidste uge fik debut for Sierra Leones landshold, lægger ikke skjul på betydningen af at have den tidligere Lyngby-midtbanespiller bag sig.

- Ved det første mål slog Bror en aflevering af den slags, som han hele tiden forsøger. Han er en meget vigtig spiller for holdet. Når han får bolden kigger han altid op og forsøger at finde enten mig eller Anker (Jakob Ankersen, red.). Han forsøger hele tiden at slå de her stikninger, som sætter os andre op til mål, roste Bundu.

På vej videre?

Mustapha Bundu har nu været involveret i syv AGF-mål de seneste fire kampe. Han har selv sparket fire ind, lagt op til to mens Jakob Ankersen mod Esbjerg scorede på en retur fra Bundus afslutning.

Det er med andre ord en mand i storform, som AGF har til at løbe rundt på højre kant.

Selvom transfervinduet lige er lukket kan man jo godt drømme om et økonomisk lokkende skifte, men det understreger den 22-årige, at han ikke bruger tid på.

- Det har været et godt år. Jeg er meget glad for den måde, tingene går på.

- Men jeg tænker ikke på min fremtid, jeg koncentrerer mig om Superligaen og AGF.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce