Annonce
Rejser

Bureau opfordrer: Tag en mindre bid af Australien

Queensland kan besøges året rundt, men vejrmæssigt er april, maj, september og oktober de mest stabile. Foto: Benns

Kan man leve med kun at se en meget lille del af Australien, selv om man ved, at man måske eller nok aldrig kommer tilbage?

Spørgsmålet er relevant for alle, der skal besøge kontinentet, og mon ikke de fleste ender med at gabe over for meget? Nu vil rejsebureauet Benns forsøge at skubbe kunderne i retning af det modsatte - at få dem til at koncentrere sig om en lille område. Det har udarbejdet fem forslag til to-tre ugers "mikroeventyr", som de lanceres, i delstaten Queensland, som groft sagt har lidt af det hele inklusive koralrevet Great Barrier Reef.

Antallet af danske turister i Australien er i vækst. Fra 2017 til 2018 steg det med 7,4 procent, oplyser Benns, og mange vælger at køre fra nord til syd, hvilket kun giver tid til at se de bedst kendte attraktioner.

Karsten Lind, business manager i bureauet, opfordrer i stedet til, at man sparer på kilometerne og i stedet får et mindre område "ind under huden". Han mener, at man sagtens kan få et par uger til at gå med bare at udforske den nordlige eller sydlige del af Queensland. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];