Annonce
Aarhus

Bureaukrati og grønt bindingsværk: Bag om historien om Hørhavegården

Morten Ravn fortæller om arbejdet med historien om Hørhavegården. Fotos: Axel Schütt/Flemming Krogh

Det lå lige til højrebenet for Stiftens journalist Morten Ravn at skrive om Hørhavegården. Her kan du høre hvorfor.

AARHUS: Marselisborgskovens ældste gård er blevet renoveret, og for Morten Ravn, der er journalist her på Århus Stiftstidende, var det oplagt at skrive historien om det arbejde - han er nemlig kommet i området i mange år. Derfor tog han fat i de nye ejere, da han hørte, at de gamle bygninger var blevet solgt, og spurgte til deres planer for den gamle gård, som nu tjener som Bed and Breakfast.

Undervejs stødte han på forklaringen på, hvorfor alle østjyske bindingsværkshuse er sorte og hvide, og en gammel kending: det bureaukrati, som følger med en renovering i den størrelse, som familien Haaning har foretaget. Hele artiklen kan du i øvrigt læse via linket under lydklippet her:

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce