Annonce
Aarhus

Burger-restaurant fyrer alle ansatte og indgiver konkurs-begæring: Men én i Aarhus bliver

Det er slut med Diner-mad i Aarhus. Foto: Ravn
The Diner Fifty-Nine har afskediget alle ansatte med omgående virkning. Selskabet bag angiver "økonomiske vanskeligheder" som grund til at driften indstilles.

MAD: Burger-restauranten The Diner Fifty-Nine har fredag formiddag opsagt sine ansatte på den amerikansk-inspirerede kæde, der har restauranter i Vejle og Aarhus.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad fik de ansatte på restauranten sidst på formiddagen fredag en skriftlig opsigelse, hvor de ansatte fritstilles med "omgående virkning", ligesom de ansatte er blevet bedt om at aflevere deres nøgler til arbejdspladsen.

Som grund for opsigelsen angiver direktør Lars Nipper "økonomiske vanskeligheder".

I opsigelsen til medarbejderne står: "Ledelsen i selskabet har som følge af økonomiske vanskeligheder set sig nødsaget til at træffe beslutning om, at selskabet skal indstille sin drift og indgive egen konkursbegæring til skifteretten".

Det har ikke været muligt for Vejle Amts Folkeblad at få en kommentar fra Lars Nipper. Det har heller ikke været muligt for Århus Stiftstidende at få en kommentar fra ham mandag.

Annonce

En bliver i Aarhus

The Diner har to restauranter i Aarhus. En i M.P. Bruuns Gade og en i Racehall i Viby.

I vinduet på restauranten i M.P. Bruuns Gade hænger en seddel med "midlertidigt lukket". Diner i Racehall på Hasselager Centervej i Viby kører Diner videre på trods af, at virksomheden i Aarhus C og Vejle har indgivet en konkursbegæring.

Medejer og administrerende direktør i Racehall, Henrik Stærmose, siger til Stiften.dk, at Racehall købte licensen til Diner-navnet i 2016, og at restauranten intet har med de øvrige Diners i Vejle og Aarhus Centrum at gøre. Diner vil fortsat have åbent i Racehall i tidsrummet 10-20 hver dag, hvor familier og andre gør sig på gocart-banen - og ofte senere i restauranten.

- Vi er en selvstændig Diner, og vi holder som altid åbent. Det er selvfølgelig altid trist for de ansatte, når noget sker som i Vejle og Bruuns Gade. Men vi har intet med det at gøre, siger Henrik Stærmose.

 

"Forretningen er midlertidigt lukket" står der i vinduet på kædens restaurant i M.P. Bruuns Gade. Foto: Ravn

Lukket i Randers

The Diner Fifty-Nine slog dørene op på DTC Torvet ved Exxit 59 på grundlovsdag 2015 i Vejle. Det var kædes tredje restaurant.

I august 2018 måtte man lukke sin fjerde butik på toppen af Østervold i Randers. I første omgang lukkede de to franchisetagere ned, men planerne var, at kæden ville overtage lokalerne. Det skete dog ikke, og restauranten åbnede aldrig igen.

I The Diner Fifty-Nines seneste regnskab for 2017 kom selskabet ud med et overskud på 3,9 millioner kroner. Resultatet skyldtes blandt andet, at selskabet havde solgt sit franchisekoncept og retten til at indgå franchiseaftaler for 4,6 millioner kroner.

Egenkapitalen i selskabet var da på 588.000 kroner.

Selskabet har ikke offentliggjort regnskab for 2018.

The Diner i Vejle lukker også. Fredag formiddag fik de ansatte overrakt en skriftlig opsigelse. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce