Annonce
Aarhus

Bus på vej til Aarhus i stort sammenstød på motorvej

En bus fra det århusianske busselskab Flixbus kolliderede med en anden Flixbus på vej til Aarhus fredag eftermiddag. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix

Der er sendt ambulancer til ulykke ved Solrød med to busser. Fire-fem personer er sendt på skadestuen. Den ene bus var på vej til Aarhus.

AARHUS/KØBENHAVN: To busser er fredag eftermiddag kørt sammen på motorvejen ved Solrød i den sydgående retning.

Det oplyser pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard.

Politiet oplyser, at fire-fem personer er kørt på skadestuen efter ulykken, der skete lidt efter klokken 14. Pressemedarbejderen fortæller, at de to busser var fyldt med passagerer.

- Der er nogen, som har fået nogle knubs. Alvorligheden kender vi ikke endnu, siger han.

Der er dog ingen meldinger om, at nogen skulle være i livsfare.

De to busser er fra selskabet FlixBus, der har base i Aarhus. Busselskabet oplyser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at selskabet er kede af ulykken.

Ifølge selskabet var begge busser kørt fra København - den ene med Holstebro som destination og den anden på vej mod Aarhus.

Ifølge selskabets oplysninger var der 128 passagerer og to chauffører om bord.

De mange strandede passagerer fredag eftermiddag vil blive fragtet videre i erstatningsbusser.

På grund af ulykken er der massivt redningsmandskab til stede på motorvejen, hvor kun et spor er åbent i sydgående retning.

Der er både sendt ambulancer og helikopter til stedet, oplyser politiet.

Busserne kørte sammen ved afkørsel 31a Solrød Syd, og Vejdirektoratet oplyser, at man skal forvente længere rejsetid ind til sidst på eftermiddagen fredag.

Politiet kan endnu ikke sige, hvordan ulykken er sket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce