Annonce
Aarhus

Butiksdød på Strøget i Aarhus: Debatten raser

Der er lige nu 11 tomme butikker på Strøget. Læs, hvad kunderne mener om det. Foto: Axel Schütt

På Strøget i Aarhus står 11 butikslejemål tomme. På Facebook har mange en mening om årsagen.

AARHUS: Masser af østjyder gik til tasterne, da de på stiften.dk læste om butiksdød på Strøget i Aarhus. Her er nogle af kommentarerne:

- Ja med de parkeringspriser og manglende p-pladser nær butikker, så er det naturligt kunder fravælger Århus Midtby. Ca 40 kr. pr. time for p-plads, så kan jeg godt handle andre steder. Og hyggen ved en strøgtur er væk, når man hele tiden bliver overfaldet af gadesælgere og deslige.

- En af grundene kan være, at det er alt for dyrt at parkere i Århus. Handler der selv meget sjældent af den grund. Så er huslejerne jo nok også alt for høje.

- Der er ingen grund til bekymring, de ledige lejemål skal nok finde en forretning. Det er ikke sikkert at det er den samme slags butikker, som vi har nu, der kommer, bare vent og se.

- Det er, hvad der sker, når en person opkøber alle husene, sætter huslejen i vejret, så lejerne forsvinder og derefter åbner intetsigende butikker med eget tøj. Bestseller har gjort, så strøget er pivkedeligt.

- Tja huslejen er jo ALT ALT ALT ALT for høj... De mennesker, der administrer bygningerne, er de facto med til at forstærke butiksdøden, og at der absolut ingen grund er at tage ind til Århus midtby og handle, da alle specialbutikkerne er væk, og det mere eller mindre er ligegyldigt om du går i Storcenter Nord eller Bruuns Galleri, da butikkerne er de samme!!!

- Der kan vel altid klemmes endnu en Only butik ind... de spændende butikker drukner i H&M og Only (Bestseller) butikker - vi fravælger strøget af den grund...

- Århus har erklæret krig mod billister uden at stille et seriøst alternativ til rådighed. Før i tiden tog vi altid på Strøget for at handle, men kan vi få det samme i Randers, så kører vi dertil. Afstanden er den samme, men man sparer 1 time på at lede efter sindssygt dyre parkeringspladser.

- Strøget i Aarhus er grimt og kedeligt. Der er intet gadeliv, intet, der skaber spænding eller miljø og butikkerne er de samme som i storcentrene, hvor der er gratis parkering.Dertil kommer, at Aarhus bliver grimmere og grimmere som by, så man kan stort set ikke bevæge sig rundt uden, at man generes af mindst en øjenbæ.

- Der er jo brugt mange år og masser af energi på at gøre det umuligt for bilister at færdes i midtbyen. Hvis man så er heldig at kunne komme i et p-hus, er udgiften til dette tårnhøj. Huslejen er formentlig markedslejen og temmelig svær at gøre noget ved.

- Det har ikke en skid med parkeringsafgifterne at gøre, men de helt vilde huslejer, som ejerne vil have. 2 millioner kr pr år for en lille butik, er helt hen i vejret.Men det er afgifter, som vi kan forholde os til, derfor bliver det dem der bliver holdt for skud.

- Hvorfor handle i midtbyen i Aarhus, hvor parkering er umulig og alt for dyr? Det er gratis at parkere ved storcentre med de samme specialbutikker. Det er byrådet og grådige Bestseller der ødelægger handelen. Når alle butikker er lukkede bliver der plads til mere beton og glas i højden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Påbud til kommunens sygepleje-indsats i en del af Aarhus: - Kritikken hører til noget af det værste, jeg har set

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce