Annonce
Østjylland

Butiksejer i Ebeltoft: - Jeg har da fået nogle skideballer

Ikke alle har forstået, at det for små butikker er lovligt at holde åbent, selv om andre skal lukke. Det har givet en del skideballer til indehaver af Hanne Sloth i Ebeltoft. Foto: Tania Clausager
Den kendte gågade i Ebeltoft, der plejer at summe af liv, turister og handlende, ligger øde hen.
Annonce

EBELTOFT: Den hyggelige handelsgade med toppede brosten, gamle bygninger i alle farver og en summen på tysk, svensk og norsk ligner slet ikke sig selv.

For der er ingen mennesker.

Coronakrisen har for alvor sat sit præg på Ebeltofts handelsliv, hvor langt størstedelen af butikkerne på den smalle gågade er lukkede, og det er ikke kun frisører og brilleforretninger, også tøjbutikker, garnbutik og genbrugsbutikker har valgt at sætte et ”coronaskilt” i vinduet og lukke ned. Kun en enkelt politibil triller langsomt gennem gaden.

En af de få, der stadig har åben, er tøjbutikken Hanne Sloth Mode. Hun har haft butikken siden 1997, og har aldrig oplevet noget lignende.

- Det er jo spøgelsesgader. Hvis jeg ser 10 personer på en dag, er jeg heldig. Derudover har det skabt enorm forvirring hos mange, at nogle butikker er åbne og andre lukkede. Og jeg har da fået et par skideballer for at holde åbent. Jeg blev lidt chokeret, den første gang det skete. En kvinde stod udenfor butikken og talte meget højt om, hvad jeg bildte mig ind. Så måtte jeg ud og forklare hende, at regeringen ikke har givet os små forretninger et påbud om at lukke, fortæller Hanne Sloth, der har håndsprit i butikken og følger myndighedernes råd.

Skyggerne er lange i Ebeltoft i øjeblikket, og bliver ikke brudt af hverken handlende eller turister. Gågaden og torvet er dødt. Foto: Tania Clausager
Annonce

Kan ikke hente tøj i Paris og Milano

Efter regeringen kom med påbuddet til storcentre, frisører, massører og andre butikker med tæt kontakt til mennesker, tog butiksindehaveren en principiel beslutning om at holde åbent uanset antallet af kunder.

Der var bare ét problem.

- Jeg køber selv mine kollektioner i Paris, Milano eller lignende. Og jeg havde lige fortalt mine kunder, at nu kommer der nyt i marts. Men så lukkede grænserne, så jeg får ikke noget nyt ligesom andre tøjbutikker gør fra deres leverandører. Til gengæld er alt det, jeg har i butikken, så købt og betalt, så det giver lidt mindre stress, siger Hanne Sloth.

Hun har været formand for Handelsstandsforeningen i 16 år, og aldrig prøvet noget lignende.

- Det er så underligt at stå ude på gaden og kigge i begge retninger og ikke se et menneske. Vi har ikke som Handelsstandsforening rådet butikkerne til det ene eller andet, det er op til den enkelte, hvad de synes er bedst for dem. Men det havde faktisk været nemmere, hvis regeringen havde givet et påbud om ikke at gå ud, for så ville der ikke være så meget tvivl om, hvad der er rigtigt eller forkert. Heller ikke for kunderne, siger hun.

_

Der er så få mennesker på gaden i Ebeltoft, at man kan have sin hund til at ligge alene uden snor i en kurv ind til en af de historiske gårde. Foto: Tania Clausager
Hundeliv i coronakrisen - en dejlig plads i solen. Foto: Tania Clausager
Ikke et menneske så langt øjet rækker. Foto: Tania Clausager
Selv garnbutikken i Ebeltoft har forsøgt at kaste sig over takeaway-markedet ligesom restauranter og cafeer for at skabe lidt omsætning. Foto: Tania Clausager
Coronaskilt i vinduet i Ebeltoft. Foto: Tania Clausager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce