Annonce
Østjylland

Butikstyv lænsede først en Aldi-butik og var klar til den næste...

Foto: Palle Herløv
Butikstyv forsøgte at gentage vovestykke fra en Aldi-butik i en anden, men blev opdaget.

Horsens: Det må kræve is i maven at lænse først én Aldi-butik for dagligvarer for derefter at drøne videre til den næste.

Men det var, hvad en indtil videre ukendt gerningsmand gjorde tirsdag eftermiddag, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Ifølge fung. politikommissær Christian Skyt fyldte gerningsmanden en indkøbsvogn med dagligvarer fra Aldi på Høgh Guldbergs Gade i Horsens og forlod herefter butikken uden at betale. Det skete omkring kl. 16.20.

Varerne lagde han i sin bil og kørte herfra til Aldi på Sundvej, hvor han parkerede sin bil og gik ind i butikken.

Imidlertid blev han genkendt af personalet, og det fik ham til stikke af. Hvordan personalet kunne kende ham, fremgår ikke af politiets døgnrapport.

Annonce

Tyv efterlod fyldt bil

Personalet fulgte efter manden, der derfor droppede at tage sin bil.

I stedet løb han fra stedet, og personalet ringede efter politiet.

- Noget af personalet blev stående ved hans bil. De var klar over, at han havde stjålet varer fra en anden forretning, og i bilen fandt vi da også alle de koster, der var stjålet fra Aldi-forretningen på Høgh Guldbergs Gade, forklarer Christian Skyt.

Han tilføjer, at en ansat tilsyneladende havde fået bilens registreringsnummer i forbindelse med et helt tredje tyveri fra en butik på Fyn, men hvilket tyveri og hvornår fremgår ikke af politiets døgnrapport.

Status lige nu er, at politiet har en bil fuld af stjålne dagligvarer, men gerningsmanden mangler fortsat.

Signalementet af tyven er, at der er tale om en mand, 170-180 cm. Han havde tyndt skæg, var iført sort T-shirt, blå shorts og Nike-sko. Han bar kasket og havde solbriller i panden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce