Annonce
Byudvikling

Byen fortsætter sin vækst: Nu er vi 350.000 århusianere

Aarhus er vokset med 50.000 indbyggere over de seneste 11 år. Nu bor der flere end 350.000 mennesker i byen. Væksten har sat turbo på boligbyggeriet som her i Risskovbrynet. Foto: Axel Schütt
Helt nye og uofficielle tal viser, at Aarhus Kommune fortsætter med at vokse, så den nu har passeret 350.000 indbyggere. Væksten gør Aarhus til en mere spændende by at bo i, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard.

AARHUS: Aarhus fortsætter med at vokse og har nået endnu en milepæl.

Uofficielle tal viser, at kommunen nu har passeret indbygger nr. 350.000.

350.443 mennesker havde bopæl i Aarhus Kommune i tirsdags, fremgår det af en opgørelse fra Folkeregisteret.

Tallet viser, at det er gået stærkt de senere år. Det er blot 11 år siden, at indbyggertallet i 2008 passerede 300.000.

Forventningen er, at Aarhus omkring 2050 kan sige velkommen til indbygger nr. 450.000. Og det er et mål, byrådet har sat sig.

Annonce
- Det er med til at gøre os rigere som by, at vi bliver flere. Vi får råd og muskler til at gøre byen mere spændende men blandt andet mere kultur og mere idræt og også med bedre velfærd

Jacob Bundsgaard, borgmester

Byen bliver mere spændende

Men hvorfor er det godt, at byen vokser?

- Det er med til at gøre os rigere som by, at vi bliver flere. Vi får råd og muskler til at gøre byen mere spændende men blandt andet mere kultur og mere idræt og også med bedre velfærd, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Og han fortsætter:

- Samtidig – og ikke uvæsentligt - betyder befolkningstilvæksten, at der er arbejdskraft til virksomhederne. Antallet af arbejdspladser i Aarhus vokser jo også.

Som en sidegevinst ved befolkningstilvæksten fremhæver borgmesteren, at den er baggrunden for, at slidte industriområder de senere år er blevet omdannet til spændende bydele.

Byen er trådt i karakter

- Et af resultaterne af den udvikling, vi har været igennem med en befolkningstilvækst på omkring 5.000 om året, er, at byen er trådt i karakter og har fået sin egen retning. Den behøver ikke længere spejle sig i eller måle sig med andre byen, siger borgmesteren og fortsætter

- Når byrådet har sat 450.000 indbyggere som målet i 2050 er det fordi, vi mener, at det kan medvirke til at skabe en endnu bedre by for århusianerne.

En del århusianere synes, at væksten allerede har taget overhånd og har resulteret i endeløse bilkøer, parkeringsproblemer, for meget fortætning og for mange høje huseblandt andet.

- Jeg har respekt for, at det for nogen kan være svært at omfavne forandringer af det omfang vi oplever i disse år. Og jeg er enig i, at vi skal værne om det, der gør Aarhus til Aarhus, siger Jacob Bundsgaard.

Borger nr. 350.000

Når tallet er officielt – og ser ud til at holde sig på den rigtige side af de 350.000 – bliver det markeret mere officielt, at byen har passeret endnu et rundt tal. Det vil formentlig ske ved, at en nyfødt bliver udpeget som århusianer nr. 350.000 og i den anledning bliver begavet.

Om også de officielle tal vil vise, at vi rent faktisk nu er 350.000 mennesker i Aarhus Kommune vil vise sig måske allerede midt i november, når man er sikker på, at alle der er flyttet til og fra byen i løbet af september har fået registreret flytningerne.

De nyeste officielle og sikre tal er fra 1. september. På det tidspunkt boede der helt præcist 348.951 mennesker i Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce