Annonce
Aarhus

Byens Bedste (Fredags-) Øl 2017: Stem på din favorit her

Skål og tillykke til de fem nominerede i kategorien Byens Bedste (Fredags-) Øl. Ugedagen er ikke afgørende, det er til gengæld stemningen og rammerne, hvori de gyldne dråber nydes.

Afstemningen er lukket

AARHUS: Bajer, pilsner, fadøl - kær øl har mange navne. Det samme gælder for de steder, hvor humlen flyder fra kolde haner og dugfyldte flasker af boblende fryd langes over disken. Værtshus, bodega, øl-café eller slet og ret øl-sted. Øl samler mennesker, og hvor mennesker er samlet, er der ofte øl på programmet.

Kategorien blev præsenteret således i den tekst, der ligger til grund for de mange indstillinger:

Annonce

Hvem er bedst? Det gode, gamle værtshus? De nye lækre øl-saloner? Fredagsbaren i kælderen? Bodegaen i forstaden, henne om hjørnet. Både stedet, kvaliteten og udbuddet af øl tæller med - og der må meget gerne være åbent hele ugen. Et sted der emmer af atmosfære og højt humør. Gerne nyt, gerne genopdaget og meget gerne stamstedet med et velkendt publikum. Mødestedet med vennerne eller bare det varme hjørne til en tæt snak med kæresten.

De fem nominerede

Blandt de mange nominerede er finalefeltet, der skal kæmpe om titlen som Byens Bedste (Fredags-) Øl 2017, følgende:


  • CAFE GULDHORNENE
  • MIKKELLER BAR
  • PETER GIFT
  • HANTWERK
  • RIS RAS

CAFE GULDHORNENE, Klostergade 28

"Stemningen er uden sammenligning." "Fantastisk koncept med ti fadbamser og så bliver man ridder!" "Masser af dansk bodega-sing-a-long-musik”" Det er dansk bodega-stil i tidligere Sams Bar.

MIKKELER BAR, Jægergårdsgade 61

Dette sted for øl-feinschmeckere er også kommet til Aarhus efter for længst fastslået succes i København, men pyt… Nu er der 20 forskellige øl på hanerne, hvor før Jægerhytten primært serverede den suveræne Aarhus-specialitet: en Ceres og en Arnt-Bitter.

PETER GIFT, M. P. Bruuns Gade 28

En uomgængelig klassiker. For alle aldre. Om vinteren med blus på pejsen. Som regel trangt med masser af mennesker, men god stemning. "Umuligt at gå derfra i dårligt humør," skrev en.

HANTWERK, Fiskerivej 2D

Det nye øl-sted direkte ud til kajkanten i fiskerihavnen. Rustikt, men flot. Masser af forskellige spændende øl på hanerne - og der er mulighed for smagsprøver, inden man køber. Hele dette hjørne af Aarhus er ved at blive byens nye in-sted.

RIS RAS, Mejlgade 24

En anden klassiker. Højt elsket af rygerne, men ikke kun. Den berømte kælder er lukket efter slagsmål om sikkerheden. Men stemningen er intakt - og det samme er udvalget af 100 forskellige øl, caribisk rom, højlands whisky og russisk champagne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce