Annonce
Aarhus

Byens Bedste 2019: Nu skal vi igen hædre de bedste af de bedste i Aarhus

Kulminationen på Byens Bedste-afstemningerne er årets show, som de seneste år har været holdt i Hermans i Friheden (hvor der sidste år var en ballon med en overraskelse i). I år foregår festen i Musikhuset, Foto: Axel Schütt
Fra i dag er vi klar til at modtage tips om, hvem der fortjener at blive kåret som Byens Bedste i 14 kategorier i år.

Kære læser, så skal vi til det igen - kåre og hædre de bedste af de bedste som Aarhus kan præsentere.

I dag åbner vi nemlig for indtipningen til Byens Bedste 2019. Så fra i dag og frem til 6. september kan du gå ind på Stiften.dk og give dit bud på hvem, du mener, er bedst inden for 14 forskellige områder. Og i år er der flere nye spændende kategorier. Således kan du give dit bud på, hvor du synes Byens Bedste værtshus ligger, hvilken frisør der er bedst til at sætte håret, hvilken cafe du helst vil besøge, samt ikke mindst hvilken genbrugsbutik, der er din foretrukne, og hvilken butik, som generelt giver den bedste service.

Det er dog ikke alle kategorier, der er nye, således kan du stadig være med til at hædre Byens Bedste shopping for mænd og kvinder, bedste storcenter, takeaway og gå-i-byen sted.

Endelig er der naturligvis også den største pris af dem alle, Stiften-prisen. Aftenens ærespris, som går til nye initiativer, enestående events eller personer, der over længere tid tid har gjort en særlig indsats for Aarhus. En pris, der de seneste to år er gået til henholds Karin Salling samt Jacob Haugaard og Evald Krogh fra Muskelsvindfonden.

Annonce
Byens Bedste har gennem årene udviklet sig til noget, der er enormt prestigefuldt at vinde, og noget som også har en stor økonomisk betydning for vinderne.

Læserne nominerer

Hvem, der ender i finalen som de fem nominerede i de forskellige kategorier, er i høj op til dig, kære læser. Så hvis du mener, at der er en person, som i mange år at have været en fantastisk ambassadør for Aarhus, eller en event, som har gjort noget ekstraordinært godt for Aarhus som by, eller hvis du bare gerne vil markere, at din lokale grønthandler altid giver en helt ekstraordinær god service, så gå ind på Stiften.dk og kom med en begrundelse for, hvorfor hæderen lige præcis skal sendes i retning af din kandidat.

Sidste år fik vi flere tusinde indstillinger, og langt over 100.000 stemmer blev afgivet i konkurrencen, der over årene har udviklet sig til noget, som er enormt prestigefuldt at vinde, og noget som også har en stor økonomisk betydning for vinderne. For kan man prale af at være den bedste inden for sit felt i en stor by som Aarhus, så er det et kæmpe kvalitetsstempel, som kunderne følger, når de næste gang skal bruge en frisør, tøjbutik eller cafe.

Show i Musikhuset

Det er 13. år i træk, at vi laver denne konkurrence, der traditionen tro ender med et festligt awardshow. I de foregående år har vi blandt andet været i Train, Scandinavian Congress Center, og Centralværkstedet. Senest var det Hermans i Tivoli Friheden, som gennem flere år stillet an med imponerende rammer til showet, men i år bliver de trygge rødder atter revet op og plantet på ny.

Så når dørene åbnes til awardshowet i år, er det derfor Musikhuset, der byder indenfor, og her kan publikum og de nominerede se frem til en exceptionel festlig oplevelse i byens hus, hvor vært Anders Breinholt og et syv mand stort husorkester vil sørge for, at der er ekstra meget gang i festen.

Men i første omgang handler det om at få udvalgt finalisterne, og jeg håber, at rigtig mange af jer vil gå ind på stiften.dk og være med til at præge konkurrencen, så vi virkelig får udvalgt gode kandidater og kan sørge for, at de bedste af de bedste får den hæder de fortjener.

Sådan finder vi de bedste - afgiv din stemme på stiften.dk

Kategorierne

Byens Bedste 2019 er opdelt i 14 forskellige kategorier. Alle nominerede tilhører en af kategorierne, og er der tvivl om, hvilken kategori en kandidat tilhører, afgøres det af arrangøren bag Byens Bedste, Århus Stiftstidende og juryformanden.

Din stemme tæller i indtipningen

Du kan være med til at afgøre, hvem der skal med i konkurrencen som Byens Bedste. Fra søndag den 18. august til fredag den 6. september kan du på stiften.dk/byensbedste tippe os om dine favoritter. Husk at give en begrundelse for, hvorfor netop dine forslag er Byens Bedste. Alle forslag skal foregå eller være beliggende i Aarhus Kommune.

Juryen udvælger nominerede

Når vi lukker for forslag til Byens Bedste-kandidater den 6. september, tager Byens Bedste-juryen 2019 over, og afgør hvem der i sidste ende skal nomineres. Juryens beslutninger bliver bygget på jeres indtipning, og netop her vejer begrundelse højere end antallet af gange, kandidaten er blevet indtippet. Den 7. oktober offentliggøres de nominerede.

Afstemning

Når de nominerede er offentliggjort, begynder den spændende afstemning. Giv os din stemme på stiften.dk/byensbedste fra mandag den 7. oktober. Afstemningen slutter fredag den 1. november.

Regler

For deltagelse i afstemningen
Det er tilladt at stemme én gang pr. kategori. Byens Bedste-juryen/Århus Stiftstidende forbeholder sig retten til at annullere stemmer, hvis disse vurderes at være afgivet i strid med ovenstående. Disse stemmer vil således ikke længere være gældende i hverken afstemningen eller i præmielodtrækningen.

For de nominerede
Som nomineret er det tilladt at opfordre folk til at stemme via de sociale medier, plakater, postkost, happenings eller mund-til-mund metoden. Men det er ikke tilladt at købe sig til stemmer for eksempel ved at udskrive konkurrencer, give rabat eller gaver som modydelse for stemmer. Vurderer Byens Bedste/Århus Stiftstidende, at der har været tale om snyd, vil den pågældende få sine stemmer nedjusteret forholdsmæssigt eller i yderste tilfælde blive diskvalificeret. Ved diskvalifikation vil den nominerede ikke længere deltage i afstemningen, og afgivne stemmer på den nominerede vil ikke være gældende i præmielodtrækningen.
Konkurrencen forudsætter højt humør og fair fight både før og efter finalen. Handlinger imod denne ånd betyder, at man bliver udelukket fra konkurrencer.

Juryens stemmer

Byens Bedste-juryen bestemmer, hvem der bliver nomineret i de enkelte kategorier. Desuden tæller juryens stemmer 25% i den endelige afgørelse.

Præmier

Alle, der afgiver sin stemme på stiften.dk/byensbedste deltager automatisk i lodtrækningen om dette års publikumspræmie - en rejse for to til Barcelona!

De 14 kategorier

Følgende 14 kategorier kan man stemme på i årets konkurrence:

1. Byens Bedste Café

De første caféer opstod som kaffehuse, men i dag konkurrerer de også på mad, drinks og ikke mindst god stemning. Hvilken café giver os en herlig afslutning på en hyggelig filmaften, god begyndelse på en vild nat, eller bare et godt helhedsindtryk med venlig betjening og lækker mad? Hos Byens Bedste Café er stemningen og hyggen ligeså vigtig som maden.

2. Byens Bedste Frisør

Byens dygtige frisørsaloner er oaser for forkælelse på topplan for både mænd og kvinder. Den bedste frisør ser skønheden i os alle og forkæler os med en varm velkomst i frisørstolen. En frisør, som giver kompetent vejledning, og som altid leverer en knivskarp frisure.

3. Byens Bedste Specialbutik
Den ultimative indkøbsoplevelse for dem, der søger noget særligt. Hos Byens Bedste Specialbutik er alle genrer i spil. Det kan være den bedste grønthandler, den nørdede pladepusher, byens vinmekka eller den hyggelige tebutik.

4. Byens Bedste take-away

Hvor er lækkerierne lige til at spise – derhjemme! Udbuddet af take-away er de seneste år eksploderet, og i dag er mulighederne i Aarhus nærmest uanede. Frisk sushi, gourmetpizza, krydret thaimad, traditionelle danske retter og smagfulde burgers. Når aftensmaden skal hurtigt i hus, hvor får vi så byens bedste take-away?

5. Byens Bedste Genbrug
Aldrig før har mulighederne for secondhand shopping i Aarhus været så gode som nu. Tøj, møbler og interiør i genbrugens tegn. Vi finder det sted i byen, som får genbrugselskende hjerter til at banke ekstra hårdt.

6. Byens Bedste Service

I kampen om kunderne og i kampen mod nethandelsgiganterne er god service det ultimative våben. Men hvem har lagt sig i front og fortjener en hyldest? Byens Bedste Service er måske den, som kender sine kunder lidt ud over det sædvanlige, har en særlig viden om produkterne eller altid retter fejl med et stort smil - god service kan være mange ting.

7. Byens Bedste – Kulturprisen 2019
Kulturprisen går til den største kulturoplevelse. En oplevelse, der ramte lige i hjertet, det bedste initiativ eller højdepunkt, vi sent vil glemme. Vi uddeler prisen for kultur i bred forstand, og ikke kun finkultur. Det kan være en oplevelse på gaden eller på den helt store scene.

8. Byens Bedste Spisested
Aarhus er et madmekka med en stribe gastronomiske highlights i en klasse for sig. I denne kategori kårer vi det bedste almindelige spisested i byen. Stemningen, indretningen, råvarerne, den kulinariske kvalitet eller et mix af det hele - hvad gør det til byens bedste spisested?

9. Byens Bedste Shopping – for kvinder

Tøj, sko, dufte, interiør og meget andet. Byens Bedste har ingen kønsfordomme, men erkender at nogle butikker især tænder gnisten i kvindeøjne. I Byens Bedste Shopping for kvinder konkurrerer alle byens butikker, som har et særligt øje for kvinder, og alle genrer er i spil.

10. Byens Bedste Shopping – for mænd

Det handler langt fra kun om tøj, når byens butikker konkurrerer om det mandlige publikum. Ingen mand vil gå ned på udstyr til for eksempel sport, gastronomi eller teknologi. Det kan være butikken med kyndig vejledning eller det helt store udvalg, og i Byens Bedste Shopping for mænd er alle genrer i spil.

11. Byens Bedste Værtshus

Hos Byens Bedste Værtshus er der plads til både direktøren og gadefejeren. Glem for en stund chefen, konen, manden, havearbejdet og den ugentlige rengøring. På Byens Bedste Værtshus kan man rafle med vennerne om næste omgang eller lade op til AGF’s næste hjemmesejr. Byens nye og gamle værtshuse står altid bag dig, og vi skal hylde byens bedste.

12. Byens Bedste Gå-i-byen-sted

Vi hylder et sted, der sætter gang i byen. Den bedste scene, det bedste spillested eller det alternative feststed. Vi finder Byens Bedste Gå-i-byen-sted, og alt der maler byen rød har potentiale til at hive sejren hjem i denne festlige kategori.

13. Byens Bedste Shoppingcenter

Hvem leverer den bedste og samlede indkøbsoplevelse? Her dyster de klassiske stormagasiner med storcentre, torvehandel og centerhandel udenfor centrum. Vi finder det shoppingcenter, der tilbyder et stort udbud og god service for hele familien.

14. Byens Bedste – Stiften-prisen 2019

Til glæde for byens borgere og byen uddeler vi intet mindre end aftenens ærespris. Stiften-prisen 2019 går til nye initiativer, enestående events eller personer, der over længere tid har gjort en særlig indsats for Aarhus. Engagement, entusiasme og bidrag til byens udvikling bliver hyldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Vejen til en bedre skoledag går også gennem skoletoilettet

Noget så basalt som skolernes toiletforhold har stor betydning for elevernes trivsel, læring og sundhed. Mange folkeskoleelever holder sig i løbet af en skoledag, fordi de ikke har lyst eller mulighed for at bruge skolens toiletter – med utilpashed og ubehag, samt symptomer som hovedpine, mavepine, forstoppelse og ufrivillig vandladning til følge. Utilpasheden koster samtidig på koncentrationen og kan derfor gå ud over elevernes læring. Færre toiletbesøg betyder også mindre håndvask og dermed større risiko for at sprede smitsomme sygdomme. Flere ting er på spil, når eleverne beskriver, hvorfor de ikke har lyst til at gå på toilettet. År efter år viser resultaterne fra den nationale trivselsmåling, at over halvdelen af eleverne på 4.-9. årgang ikke oplever skolens toiletter som rene og pæne. Oplevelsen af manglende privatliv ved toiletbesøg er ligeledes blandt årsagerne til, at eleverne ikke har lyst til at bruge skolens toiletter. I Aarhus investerer vi i disse år cirka 30 millioner kroner i at renovere og bygge nye skoletoiletter på de 46 folkeskoler. I 2018-19 er 214 skoletoiletter blevet gennemrenoveret, og der er etableret 28 helt nye toiletter på skolerne, og flere er i støbeskeen. Samtidig har vi netop afsluttet pilotprojektet Fremtidens Skoletoiletter, som skulle undersøge, hvordan vi kan gøre toiletbesøg til en bedre og tryggere oplevelse. Ikke kun byggeteknisk eller teknologisk, men også hvad lærere, pædagoger, ledere og forvaltning kan gøre for at sikre elevernes lyst til at bruge skolens toiletter. Og dermed, hvordan vi investerer pengene bedst. Tre udvalgte folkeskoler i Aarhus Kommune; Sølystskolen, Skovvangskolen og Holme Skole har afprøvet og udviklet nye materialer og teknologier med henblik på at kunne skabe indbydende, hygiejniske og driftssikre toiletforhold på grundskoler. Til gavn for elever og lærere og til effektivisering af drift og rengøring. Alt sammen i samarbejde med og under evaluering af Dansk Center for Undervisningsmiljø. Vi er ikke i mål med toiletterne, det kræver en varig og vedholdende indsats at sikre gode forhold for toiletbesøg på skolerne. Vi har allerede brugt mange penge på at renovere og bygge nye toiletter, men der mangler fortsat midler, hvis alle toiletter på alle skoler skal være tidssvarende. Derfor vil vi fortsat arbejde for at prioritere penge til området. Konklusionen? At det hverken er nok at gøre mere rent, bygge nyt, skabe ventilation eller bruge lys, lyd og belønning til at styre skyl, håndvask og oprydning. Et helt nyt, smart toilet kan være ulækkert, fem minutter efter at det var helt i orden. Det er heller ikke tilstrækkeligt med elev- og forældreinformation, større elevansvar eller mere engagement fra de voksne. Men den gode læring er, at vi ved at inddrage både renovering, psykologiske forhold, elevansvar og organisering kan flytte oplevelsen af toiletbesøg, trygheden og toiletvanerne markant i en positiv retning. Vi får næppe alle udfordringer med skoletoiletter til at gå væk. Det kræver en vedvarende og langvarig indsats. Men vi har gjort os vigtige erfaringer, også når vi skal prioritere bygningsinvesteringer, som nu skal udbredes til skolerne i Aarhus – og andre kommuner må gerne kigge med.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];