Annonce
Mærk Aarhus

Byens Bedste er et vigtigt skulderklap til dem der gør en forskel i Aarhus

Foto: Sara Wuth
Byens butikker, spisesteder, caféer, kulturinstitutioner og meget andet bliver fejret torsdag den 11. november i Hermans, når Byens Bedste awardshow kårer vinderne i 14 forskellige kategorier. Juryen bag awardshowet består af otte personer, og du kan her møde tre af medlemmerne for at få et indblik i, hvad det betyder for dem at være med til at udpege de steder, der gør noget ekstraordinært for Aarhus

Marie Vedel

– formand for de studerende på Aarhus Universitet

Marie Vedel har siden sin studiestart i 2015 været aktiv i studenterpolitik, og fra 2019 til nu har hun været en del af Studenterrådets forretningsudvalg og siden 2020 som en del af formandskabet. Til februar 2022 kan hun kalde sig for jurist / cand.jur.

For mig er det en form for ære at være en del af juryen bag Byens Bedste, fordi det er vigtigt, at de studerende bliver hørt. Jeg har en stor kontaktflade samt dialog med rigtig mange unge mennesker. Aarhus og særligt Aarhus C er jo Danmarks yngste postnummer og de studerenes by – så det giver super god mening at de unge og studerende er repræsenteret i juryen her.

Det er helt sikkert et ansvar at være med i juryen. Men jeg har heldigvis et godt bagland, har snakket med en del og undersøgt lidt – så det er på en eller anden måde også bare fedt at kunne få lov til at give sit bidrag.

Vi er en jury, så det er heldigvis ikke kun mig, der skal vurdere alle de nominerede. Personligt ser jeg på byens borgere i forhold til, hvordan de har stemt, hvor jeg tænker over, om det mening for den store del af Aarhus’ befolkning og de studerende, hvem der bliver nomineret og vinder.

Jeg tror, at Byens Bedste kan være med til at samle byen, så vi har noget at være lidt fælles om. Det er vigtigt – især for unge studerende, der flytter til – at kunne få en form for guideline om, at det her er et sted, som unge mennesker og andre rigtig godt kan lide.

Bylivet er generelt en vigtig del af ungdommen og
studielivet. Det giver noget at kunne sætte spot på, at lige netop de her steder er rigtig fede. Min fornemmelse er, at de nominerende sætter en stor ære i det – og at det også er en blåstempling for dem at kunne sige det. Mit klare indtryk er, at de nominerede går meget op i det.

Sara Kjær Krogager

– selvstændig kulturentreprenør

Ejer af Tusindfryds Loppeland, arrangør af Flagstang Markeder og Artist Area Manager på blandt andet NorthSide og Tinderbox. Derudover arbejder hun som konsulent for små og store kulturarrangementer, hvor hun udvikler og organiserer.

Jeg er født og opvokset i Aarhus, og jeg kender derfor mange forskellige kulturaktører og generelt mennesker, der arbejder inden for de forskellige genrer, vi berører i

Byens Bedste. Derfor vil jeg gerne bidrage med noget og være med til at give et lidt andet blik ved at være en del af juryen. Byens Bedste handler om at anerkende dem, der gør noget særligt i Aarhus – i vores by. Jeg synes, det er fedt, at jeg kan være med og komme med mine inputs.
Det er noget, der betyder noget.

Juryen bag Byens Bedste er sammensat af nogle enormt forskellige mennesker, som arbejder med forskellige ting og har forskellige interesser, men som alle har et fokus og bor i Aarhus. Vi kommer fra forskellige steder, og vi har forskellig indgangsvinkler. Det er fedt, og sådan det skal være.

Personligt synes jeg, det er vigtigt at huske dem, der gør noget andet og nogle af dem, som er små og tør skille sig lidt ud. De er vigtige at huske og have fokus på, fordi de nødvendigvis ikke kan samle lige så mange stemmer, som nogle af de store. Det er vigtigt at huske diversiteten med og anerkende dem, der tør. Det er der rigtig mange i Aarhus, der gør – både i forhold til at turde noget anderledes inden for madlavning, i tøjbutikker eller tør at gå forrest med kulturarrangementer.

Vi ved, at det betyder noget for dem, der bliver nomineret. Der er flere, der får øjnene op for, hvem de er – flere besøger deres butik, restaurant eller kulturkoncept. Det er et godt skulderklap til dem, som er med. Det øger ofte deres forretning i en eller anden grad.

Simon Schiølin

– virksomhedsrådgiver og foredragsholder

Arbejder blandt andet som professionelt bestyrelsesmedlem og virksomhedsrådgiver i en lang række spændende brancher. Han er derudover foredragsholder, hvor kreativitet, salg og evnen til at tænke på ”kanten af boksen” er nogle af de gennemgående temaer.

Som indfødt aarhusianer er det selvfølgelig en stor ære, sammen med byens borgere, at skulle kåre Byens Bedste i hele 14 kategorier i år. Der følger både et stort ansvar med for byens borgere og deres stemmer og absolut også for os udpegede jurymedlemmer. Personligt vil jeg selvfølgelig gøre alt for at leve op til den tillid, som Anders Dahlstrup som ny juryformand har udvist mig, ved at pege på mig som jurymedlem i år.

Når jeg er med til at vurdere de nominerede, har jeg selvfølgelig Covid19 i baghovedet. Det er ganske interessant og yderst relevant at vurdere kandidaternes forandringsvillighed og generelle evne til at differentiere sig i et spændende og typisk konkurrencepræget marked. Jeg kigger på, hvem af de nominerede kandidater, der formår og har formået at tilbyde byen, byens borgere og byens gæster noget helt særligt og dermed forstærket deres brand i folkemunde via positiv storytelling.

Jeg er helt sikker på, at det har en stor betydning for de nominerede at få anerkendelsen. Som tidligere erhvervsdrivende og ejer af flere butikker i Aarhus, kan jeg sagtens identificere mig med følelsen af at blive hyldet og honoreret for en helt særlig indsats. Det må med garanti være det ultimative skulderklap, når det blandt andet kommer fra byens borgere og dermed potentielle kunder.

Det er altid vigtig at gøre sig umage og anstrenge sig det bedste, man har lært, år efter år, eller som jeg plejer at udtrykke det: ”Do good – EVEN better!” Med Byens Bedste anerkender vi både dem, der i den grad har gjort sig umage, har anstrengt sig og år efter år sigter efter at gøre det endnu bedre. Det er blandt andet den kultur og det mindset, initiativet bag Byens Bedste er drevet af, og det er i høj grad med til at sikre, at Aarhus’ borgere og byens 11 mio. årlige gæster, får den bedst mulige oplevelse af Aarhus by og de mange dygtige udbydere og aktører.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden