Annonce
Kultur

Byens bedste fest: Uheldig start for 800 deltagere

Ved hver plads i salen hang en grøn ballon - i en af dem gemte sig et gavekort på 5000 kroner - forvirring og smil bredte sig, da en del af dem fløj op under loftet. Foto: Axel Schütt

Stemningen var høj fra start til slut, da 14 vindere blev kåret i Byens Bedste-kategorien i Hermans torsdag aften.

AARHUS: Stemningen var i perioder på højde med Sky Tower i Tivoli Friheden, da Hermans torsdag aften åbnede dørene for kåringen af Byens Bedste 2018.

Kedeligt blev det i hvert fald aldrig, da 14 vindere med natholdets farverige ankermand, Anders Breinholt, i spidsen, skulle kåres.

Ja, faktisk så det i perioder ud til, at de 800 deltagere havde gang i Byens Bedste Fest.

Det begyndte allerede, da Anders Breinholt som det første spurgte publikum, om der var nogen, der kunne se noget.

- Neeeej, lød svaret.

- Og hvorfor kan I ikke det, spurgte Breinholt.

- Det er fordi der hænger balloner over det hele, lød det fra publikum.

- Det er nemlig rigtigt. Og i én af dem gemmer der sig tre milliarder hvidvaskede kroner fra Danske B... Øh, et gavekort på 5000 kr., mener jeg, lød det fra Breinholt på scenen.

Annonce

Det store overblik: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2018


 • Byens bedste nye spisested: Prezzemolo
 • Byens bedste take-away: De Fyrretyve Røvere
 • Byens bedste burger: Kødstadens Burger Joint
 • Byens bedste brunch: Langhoff & JuulByens bedste shopping for kvinder: Wonder Who
 • Byens bedste bager: Schweizerbageriet
 • Byens bedste shopping for mænd: S.T. Valentin
 • Byens bedste bar: Gedulgt
 • Byens bedste shoppingcenter: Magasin
 • Byens bedste gå-i-byen-sted: Fatter Eskil
 • Byens bedste oplevelse for drengerøve: Aarhus Watersports Complex
 • Byens bedste kulturoplevelse: VM i fodbold på Havnepladsen
 • Byens bedste familieoplevelse: Tivoli Friheden
 • Stiften-prisen: Evald Krogh og Jacob Haugaard
Karin Salling blev ledsaget af datteren Tina til showet. Karin Salling vandt Stiften-prisen sidste år, og glædede sig til at give den videre. - Det er jo tre hold, som alle fortjener at vinde. Det bliver spændende at åbne konvolutten på scenen og se, hvem der vinder, sagde hun. Foto: Axel Schütt

Uheldig start

Og så blev der eller punkteret balloner. Men en del publikummer blev så ivrige, at de i farten kom til at give slip de heliumfyldte balloner, der svævede op under loftet.

Og efterhånden som der ikke meldte sig nogen vinder, tiltrak ballonerne under loftet sig større og større opmærksomhed.

- Det er eddermaneme en uheldig start. Her gemmer vi tre milliarder hvidvaskede kroner fra Danske B... Øh, et gavekort på 5000 kr. i en ballon, og så forsvinder de bare op under loftet. Kan man forestille sig en mere kedelig start på en fest, lød det fra scenen.

Heldigvis meldte der sig i det samme en vinder, som sandsynligvis havde haft lidt problemer med at punktere sin ballon, og de tre milliarder kroner fra Danske B..., øh gavekortet på 5000 kroner fandt sin ejermand.

Godt så!

Derefter forklarede Anders Breinholt, at det var et held, at han overhovedet nåede frem til Aarhus i tide til aftens fest.

- Jeg havde lagt en plan om at tage bilen og så parkere i Dokk1, men så kom jeg alligevel til den konklusion, at det var sikrere at cykle, forklarede han.

Jacob Haugaard, der senere på aftenen vandt Stiften-prisen sammen med Muskelsvindfondens ildsjæl Evald Krogh havde følgeskab af sin kone Ilse Wilmot. - Jeg glæder mig til at se, om vi vinder Stiften-prisen. Jeg plejer ikke at vinde noget. Men jeg synes Evald Krogh fortjener det. Så vi er her for at repræsentere ham, lød det fra ham. Foto: Kim Haugaard

Advarsel mod krammere

På stemningen i salen kunne man høre, at publikum godt kendte til historien om, at en lang række bilister forleden på grund af en brand ikke kunne få deres bil udleveret fra Dokk1's underjordiske, automatiske p-anlæg.

Så kom vi til prisuddelingen. På forhånd advarede aftenens vært mod at tage for hårdt fat, når der skulle lykønskes.

- Da jeg var vært her i Hermans for et år siden, kunne vi bare gå til den. Men i år - efter MeToo-bølgen - er det en anden sag. Det går ikke med for voldsomme krammere, advarede han.

Eks-håndboldstjernen Karina Bjørn og borgmester Jacob Bundsgaard overrakte de tre første priser.

Borgmesteren var i fin form. Han kan godt lide, når nogle fokuserer på de gode ting i Aarhus.

- Det er 12. gang, avisen fejrer Byens Bedste. Det er fantastisk god måde at hylde alle dem, der er med til at gøre Aarhus til en driftig by. Aarhus er en by i vækst og udvikling, og der er rigtig mange, som kæmper om opmærksomheden, og der er talenter overalt. Derfor får vi ikke altid øje på alt det, der sker, sagde han og fortsatte.

- I Byens Bedste er der plads til at fejre både de små og nyskabende butikker og restauranter i alle hjørner og kroge af Aarhus - og også de store begivenheder og de personer, der sætter det hele i gang. Byens Bedste er en festaften, sagde borgmesteren.

Det var ingen, der modsagde ham.

Og så gik borgmester og eks-håndboldstjerne ellers i gang med at uddele de første tre priser.

Som konferencier var Anders Breinholt i sit es og tog tykt gas på Aarhus, Danske Bank, Me-To og hvad der ellers er oppe i tiden. Foto: Axel Schütt
Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby instruerede bag scenen borgmester Jacob Bundsgaard og ex-håndbold- stjernen Karina Bjørn uddelte de første tre priser. Foto: Kim Haugaard
Tv-journalisterne Rasmus Tantholdt og Natasja Crone havde opgaven at dele tre priser ud. De havde taget Rasmus Tantholdts søn Emil med til showet. Foto: Kim Haugaard
Festugens direktør, Rikke Øxner inden showet gik i gang: - Det er jo spændende, for det er jo lidt et smugkig på det store udvalg, vi har i Aarhus, og hvilke steder den har at byde på, når man skal ud i byen om aftenen eksempelvis, sagde hun. Foto: Axel Schütt
Aarhus-rådmand Bünyamin Simsek (V) sagde da han ankom: - Jeg glæder mig til at anerkende Aarhus og alle dem, der er med til at udgøre vores DNA.  Det er positivt, at der er så mange at vælge imellem, men ærgerligt der kun er én, som kan vinde. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce