Annonce
Kultur

Byens bedste fest: Uheldig start for 800 deltagere

Ved hver plads i salen hang en grøn ballon - i en af dem gemte sig et gavekort på 5000 kroner - forvirring og smil bredte sig, da en del af dem fløj op under loftet. Foto: Axel Schütt

Stemningen var høj fra start til slut, da 14 vindere blev kåret i Byens Bedste-kategorien i Hermans torsdag aften.

AARHUS: Stemningen var i perioder på højde med Sky Tower i Tivoli Friheden, da Hermans torsdag aften åbnede dørene for kåringen af Byens Bedste 2018.

Kedeligt blev det i hvert fald aldrig, da 14 vindere med natholdets farverige ankermand, Anders Breinholt, i spidsen, skulle kåres.

Ja, faktisk så det i perioder ud til, at de 800 deltagere havde gang i Byens Bedste Fest.

Det begyndte allerede, da Anders Breinholt som det første spurgte publikum, om der var nogen, der kunne se noget.

- Neeeej, lød svaret.

- Og hvorfor kan I ikke det, spurgte Breinholt.

- Det er fordi der hænger balloner over det hele, lød det fra publikum.

- Det er nemlig rigtigt. Og i én af dem gemmer der sig tre milliarder hvidvaskede kroner fra Danske B... Øh, et gavekort på 5000 kr., mener jeg, lød det fra Breinholt på scenen.

Annonce

Det store overblik: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2018


 • Byens bedste nye spisested: Prezzemolo
 • Byens bedste take-away: De Fyrretyve Røvere
 • Byens bedste burger: Kødstadens Burger Joint
 • Byens bedste brunch: Langhoff & JuulByens bedste shopping for kvinder: Wonder Who
 • Byens bedste bager: Schweizerbageriet
 • Byens bedste shopping for mænd: S.T. Valentin
 • Byens bedste bar: Gedulgt
 • Byens bedste shoppingcenter: Magasin
 • Byens bedste gå-i-byen-sted: Fatter Eskil
 • Byens bedste oplevelse for drengerøve: Aarhus Watersports Complex
 • Byens bedste kulturoplevelse: VM i fodbold på Havnepladsen
 • Byens bedste familieoplevelse: Tivoli Friheden
 • Stiften-prisen: Evald Krogh og Jacob Haugaard
Karin Salling blev ledsaget af datteren Tina til showet. Karin Salling vandt Stiften-prisen sidste år, og glædede sig til at give den videre. - Det er jo tre hold, som alle fortjener at vinde. Det bliver spændende at åbne konvolutten på scenen og se, hvem der vinder, sagde hun. Foto: Axel Schütt

Uheldig start

Og så blev der eller punkteret balloner. Men en del publikummer blev så ivrige, at de i farten kom til at give slip de heliumfyldte balloner, der svævede op under loftet.

Og efterhånden som der ikke meldte sig nogen vinder, tiltrak ballonerne under loftet sig større og større opmærksomhed.

- Det er eddermaneme en uheldig start. Her gemmer vi tre milliarder hvidvaskede kroner fra Danske B... Øh, et gavekort på 5000 kr. i en ballon, og så forsvinder de bare op under loftet. Kan man forestille sig en mere kedelig start på en fest, lød det fra scenen.

Heldigvis meldte der sig i det samme en vinder, som sandsynligvis havde haft lidt problemer med at punktere sin ballon, og de tre milliarder kroner fra Danske B..., øh gavekortet på 5000 kroner fandt sin ejermand.

Godt så!

Derefter forklarede Anders Breinholt, at det var et held, at han overhovedet nåede frem til Aarhus i tide til aftens fest.

- Jeg havde lagt en plan om at tage bilen og så parkere i Dokk1, men så kom jeg alligevel til den konklusion, at det var sikrere at cykle, forklarede han.

Jacob Haugaard, der senere på aftenen vandt Stiften-prisen sammen med Muskelsvindfondens ildsjæl Evald Krogh havde følgeskab af sin kone Ilse Wilmot. - Jeg glæder mig til at se, om vi vinder Stiften-prisen. Jeg plejer ikke at vinde noget. Men jeg synes Evald Krogh fortjener det. Så vi er her for at repræsentere ham, lød det fra ham. Foto: Kim Haugaard

Advarsel mod krammere

På stemningen i salen kunne man høre, at publikum godt kendte til historien om, at en lang række bilister forleden på grund af en brand ikke kunne få deres bil udleveret fra Dokk1's underjordiske, automatiske p-anlæg.

Så kom vi til prisuddelingen. På forhånd advarede aftenens vært mod at tage for hårdt fat, når der skulle lykønskes.

- Da jeg var vært her i Hermans for et år siden, kunne vi bare gå til den. Men i år - efter MeToo-bølgen - er det en anden sag. Det går ikke med for voldsomme krammere, advarede han.

Eks-håndboldstjernen Karina Bjørn og borgmester Jacob Bundsgaard overrakte de tre første priser.

Borgmesteren var i fin form. Han kan godt lide, når nogle fokuserer på de gode ting i Aarhus.

- Det er 12. gang, avisen fejrer Byens Bedste. Det er fantastisk god måde at hylde alle dem, der er med til at gøre Aarhus til en driftig by. Aarhus er en by i vækst og udvikling, og der er rigtig mange, som kæmper om opmærksomheden, og der er talenter overalt. Derfor får vi ikke altid øje på alt det, der sker, sagde han og fortsatte.

- I Byens Bedste er der plads til at fejre både de små og nyskabende butikker og restauranter i alle hjørner og kroge af Aarhus - og også de store begivenheder og de personer, der sætter det hele i gang. Byens Bedste er en festaften, sagde borgmesteren.

Det var ingen, der modsagde ham.

Og så gik borgmester og eks-håndboldstjerne ellers i gang med at uddele de første tre priser.

Som konferencier var Anders Breinholt i sit es og tog tykt gas på Aarhus, Danske Bank, Me-To og hvad der ellers er oppe i tiden. Foto: Axel Schütt
Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby instruerede bag scenen borgmester Jacob Bundsgaard og ex-håndbold- stjernen Karina Bjørn uddelte de første tre priser. Foto: Kim Haugaard
Tv-journalisterne Rasmus Tantholdt og Natasja Crone havde opgaven at dele tre priser ud. De havde taget Rasmus Tantholdts søn Emil med til showet. Foto: Kim Haugaard
Festugens direktør, Rikke Øxner inden showet gik i gang: - Det er jo spændende, for det er jo lidt et smugkig på det store udvalg, vi har i Aarhus, og hvilke steder den har at byde på, når man skal ud i byen om aftenen eksempelvis, sagde hun. Foto: Axel Schütt
Aarhus-rådmand Bünyamin Simsek (V) sagde da han ankom: - Jeg glæder mig til at anerkende Aarhus og alle dem, der er med til at udgøre vores DNA.  Det er positivt, at der er så mange at vælge imellem, men ærgerligt der kun er én, som kan vinde. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce