Annonce
Aarhus

Byens Bedste: Hvem skal vinde æresprisen?

Claus Hommelhoff, Nils Malmros og makkerparret Evald Krogh & Jacob Haugaard er de nominerede til dette års Stiften-prisen. Fotos: Axel Schütt, Flemming Krogh, Kim Haugaard og Simon Læssøe

Når vi skal finde de bedste af de bedste, skal vi også have uddelt æresprisen - Stiften-prisen.

AARHUS: Byens Bedste award-showet handler ikke kun om at finde de bedste af de bedste i de 13 forskellige kategorier. Vi skal også have uddelt Stiften-prisen - den absolutte ærespris.

Prisen går til en person, der har gjort en ganske særlig indsats for byen gennem længere tid - til glæde for byen og borgerne. Det kan være gennem enestående events eller nye initiativer, men det kan også være så meget andet. Personen har med engagement og entusiasme leveret et biddrag til byens udvikling, der er kendt og anerkendt.

De nominerede i kategorien er filminstruktør Nils Malmros, makkerparret Evald Krogh og Jacob Haugaard og Claus Hommelhoff.

Nils Malmros står bag adskillige film, hvoraf en del har rødder i Aarhus. Foto: Linda Kastrup

Nils Malmros er nomineret til prisen for sit samlede værk i dansk filmhistorie. Med sine 11 spillefilm, hvoraf de fleste har sine rødder i Aarhus, har han skildret evigt gyldige dilemmaer og den svære kærlighed i alle aldre. Om Nils Malmros skriver juryen: En enestående bedrift der er blandt de allerstørste i dansk film.

Evald Krog og Jacob Haugaard er sammen nomineret til prisen for deres indsats for Muskelsvindfonden og Grøn Koncert. Med Evald Krog som formand for fonden i mere end 40 år og Jacob Haugaard som konferencier for Grøn Koncert i 25 år har de sikret enestående hjælp og støtte til mennesker med muskelsvind.

Claus Hommelhoff engagement i byggeprojekter og byliv i Aarhus er vel- og anerkendt, men han er først og fremmest nomineret til prisen for sit arbejde for eksempelvis Bakken Bears, der har opnået imponerende sportslig succes, for arbejdet med Hospice Søholm og for støtten til en lang række andre Aarhus-begivenheder, blandt andet Sculpture by the Sea, Tall Ships Race og Classic Car Race.

Der kan ikke stemmes på de nominerede i denne kategori. Vinderen af Stiften-prisen udpeges af juryen, og prisen uddeles af sidste års vinder, Karin Salling.

Du kan til gengæld stemme i de 13 øvrige kategorier. Afstemningen finder du på stiften.dk/byensbedste.

Evald Krogh (th.) og Jacob Haugaard er nomineret for deres store arbejde med Muskelsvindfonden og Grøn Koncert. Foto: Axel Schütt
Claus Hommelhoff engagerer sig stort i byen og dens aktiviteter, og for det er han nomineret til Stiften-prisen 2018. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce