Annonce
Aarhus

Byens Bedste: Hvem skal vinde æresprisen?

Claus Hommelhoff, Nils Malmros og makkerparret Evald Krogh & Jacob Haugaard er de nominerede til dette års Stiften-prisen. Fotos: Axel Schütt, Flemming Krogh, Kim Haugaard og Simon Læssøe

Når vi skal finde de bedste af de bedste, skal vi også have uddelt æresprisen - Stiften-prisen.

AARHUS: Byens Bedste award-showet handler ikke kun om at finde de bedste af de bedste i de 13 forskellige kategorier. Vi skal også have uddelt Stiften-prisen - den absolutte ærespris.

Prisen går til en person, der har gjort en ganske særlig indsats for byen gennem længere tid - til glæde for byen og borgerne. Det kan være gennem enestående events eller nye initiativer, men det kan også være så meget andet. Personen har med engagement og entusiasme leveret et biddrag til byens udvikling, der er kendt og anerkendt.

De nominerede i kategorien er filminstruktør Nils Malmros, makkerparret Evald Krogh og Jacob Haugaard og Claus Hommelhoff.

Annonce
Nils Malmros står bag adskillige film, hvoraf en del har rødder i Aarhus. Foto: Linda Kastrup

Nils Malmros er nomineret til prisen for sit samlede værk i dansk filmhistorie. Med sine 11 spillefilm, hvoraf de fleste har sine rødder i Aarhus, har han skildret evigt gyldige dilemmaer og den svære kærlighed i alle aldre. Om Nils Malmros skriver juryen: En enestående bedrift der er blandt de allerstørste i dansk film.

Evald Krog og Jacob Haugaard er sammen nomineret til prisen for deres indsats for Muskelsvindfonden og Grøn Koncert. Med Evald Krog som formand for fonden i mere end 40 år og Jacob Haugaard som konferencier for Grøn Koncert i 25 år har de sikret enestående hjælp og støtte til mennesker med muskelsvind.

Claus Hommelhoff engagement i byggeprojekter og byliv i Aarhus er vel- og anerkendt, men han er først og fremmest nomineret til prisen for sit arbejde for eksempelvis Bakken Bears, der har opnået imponerende sportslig succes, for arbejdet med Hospice Søholm og for støtten til en lang række andre Aarhus-begivenheder, blandt andet Sculpture by the Sea, Tall Ships Race og Classic Car Race.

Der kan ikke stemmes på de nominerede i denne kategori. Vinderen af Stiften-prisen udpeges af juryen, og prisen uddeles af sidste års vinder, Karin Salling.

Du kan til gengæld stemme i de 13 øvrige kategorier. Afstemningen finder du på stiften.dk/byensbedste.

Evald Krogh (th.) og Jacob Haugaard er nomineret for deres store arbejde med Muskelsvindfonden og Grøn Koncert. Foto: Axel Schütt
Claus Hommelhoff engagerer sig stort i byen og dens aktiviteter, og for det er han nomineret til Stiften-prisen 2018. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce