Annonce
Aarhus

Byens første offentlige lynladestation bliver placeret på havnen

Den første offentlige lynladestation bliver placeret på Aarhus Havn ved Molslinjens nye færgeleje. Foto: Benita Marcussen
Aarhus første offentlige lynladestation får plads ved Molslinjens nye færgeleje.

AARHUS: Aarhus får sin første offentlige lynladestation til elbiler. Stationen får plads på Aarhus Havn ved Molslinjens nye færgeleje og kan lade op til 450 elbiler om ugen.

Den nye samleplads for byens elbiler er etableret af ladeopearatøren Clever og er lavet i samarbejde med NRGi.

- En lynladestation på Aarhus Havn ved Molslinjens nye færgeleje giver rigtig god mening. Med den nye lynladestation får alle de århusianske elbilsejere nemlig let ved at lade deres elbil hurtigt op i hverdagen samtidig med, at alle de færgerejsende får mulighed for at lade undervejs på deres rejse, siger Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller.

Det bliver i sær Molslinjen gæster, der får glæde af den nye ladestation. Placeringen bringer også glæde hos Molslinjens administrerende direktør, der understreger, at det nye tilbud ligger godt i forlængelse af selskabets øvrige grønne tiltag.

- Vi leder hele tiden efter små og store skridt, når det gælder den grønne dagsorden. Vores færger er en vigtig del af dansk infrastruktur, så det ansvar tager vi på os. Og heldigivs ser vi flere og flere elbiler på færgerne, så nu kan de lade både på pladsen og ombord, siger Carsten Jensen.

Fakta om den nye lynladestation

  • Den nye lynladestation har en samlet kapacitet på 300 kW og kan dermed lade omkring 450 elbiler om ugen
  • Lynladestationen er tilgængelig for både færgerejsende og de århusianske elbilister - også efter færgelejets lukketid.
  • Clever, der er en af landets største ladeoperatører, har tidligere annonceret, at de vil etablere mere end 1000 nye offentlige ladepunkter i Region Midtjylland inden udgangen af 2025. Det svarer til en femdobling sammenlignet med antallet i dag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce