Annonce
Aarhus

Gratis p-pladser skal lokke kunderne tilbage til parkeringshus

Parkering i Dokk 1 er lidt af en oplevelse og kræver ikke nogen evner ud i disciplinen parallelparkering. Nu kan 300 nye bilister parkere gratis resten af 2019. Foto: Henrik Havbæk Madsen
Nye bilister kan parkere gratis resten af året i parkeringshuset under Dokk1.

AARHUS: Adskillige bilister har haft mere end svært ved helt at greje T-krydset ved Mindet. Hvor skal man som bilist køre og hvor skal man helt holde sig fra?

Resultatet var at bilister ind i mellem forvildede sig op på letbanens spor, mens andre mere eller mindre bevidst overså vejskilte og afspærringer med farlige og kaotiske situationer til følge. Blandt andet derfor blev krydset i folkemunde døbt 'kaoskrydset'.

Det fik i første omgang Aarhus Kommune til helt at spærre af for trafikken ud fra Dokk1 i retning mod Europaplads. Den manøvre kostede kunder, ifølge Securitas, som driver parkeringsanlægget. De kunder vil Securitas gerne have tilbage.

- Da T-krydset ved Mindet blev lukket, kunne vi mærke, at rigtig mange valgte Dokk1's parkering fra på grund af de besværlige udkørselsforhold. Og det har ærgret os, for hele anlægget er lagt an på at gøre parkering lettere. Nu hvor krydset er åbnet igen, vil vi gerne minde alle bilister om, hvor let det egentligt er at bruge anlægget. Samtidig gør vi en ekstra indsats for, at de nye bilister skal lære anlægget at kende – for de vil om nogen sætte pris på nem parkering i midtbyen, forklarer Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas.

Et tilbud om gratis parkering året ud til 300 nye bilister og letheden ved at parkere, skal trække de unge ned i anlægget.

- Med det automatiske p-anlæg bliver det nærmest ikke nemmere. Du kører ind i parkeringsboksen, stiger ud og lader robotten klare arbejdet. Det er jo særligt interessant for de unge bilister, der måske ikke føler sig helt trygge i parallelparkeringer eller kunsten at klemme sin bil ind på et frimærke af en gadeparkeringsplads, fortæller Tom Laursen.

Annonce
Parkering i Dokk 1 er lidt af en oplevelse og kræver ikke nogen evner ud i disciplinen parallelparkering. Nu kan 300 nye bilister parkere gratis resten af 2019. Foto: Flemming Krogh

Gratis parkering for alle

De første 300 bilister, der kan fremvise et kørekort, der er udstedt i 2019, får derfor gratis parkering resten af året i Dokk1's parkeringshus. Det eneste, de unge skal gøre for at opnå gratis parkering i Dokk1 er at henvende sig hos vagterne i parkeringsanlægget indenfor bemandingstiden

Det er ikke kun unge bilister, der kan få glæde af gratis parkering ved Dokk1. Lørdag 14. september bliver det nemlig gratis at parkere i p-huset for alle.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce