Annonce
Aarhus

Byens motionsmekka sparer på energien

Der er mange aktiviteter i DGI Huset hver dag. Her er det konfirmander på blå mandag. Foto: Jens Thaysen

Forbedringer for 600.000 kroner giver bedre komfort og sparer penge.

Annonce

AARHUS: Der bliver brugt meget energi i DGI Huset, midtbyens idrætsmekka. Men nu bliver der også sparet energi.

Idrætsfolkene springer rundt, får motion og bruger energi. Men huset i sig selv sparer på energien takket være 600.000 kroner fra energiselskabet Nrgi's værdipulje.

DGI Huset bliver både grønnere og mere bæredygtigt, nedbringer forbruget af energi og øger komforten for gæsterne.Belysningen er udskiftet, og varmtvandsforsyning og ventilationsanlæg er forbedret. Der er udsigt til betydelige besparelser. - Vi har i flere år ønsket at gøre energiinstallationerne mere bæredygtige og energibesparende. DGI Huset er fredet, og derfor skal forbedringerne udføres med respekt for bygningen. Det gør løsningerne dyrere end andre steder, siger Troels Knudsen, direktør i DGI Huset, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter: - Efter få måneder med forbedringer har vi både øget komforten for brugerne og skåret ned på omkostningerne. Vi venter at kunne nedbringe energiudgifterne med 20 procent. DGI Huset er blevet udmærket med en såkaldt "Green Key-certificering", der gives til virksomheder, der lever op til en række stramme miljøkrav. Også køkkenet er ændret og har fået det økologiske bronzemærke.

Køkkenet leverer daglig sund mad til brugerne og til møder og fester i huset.

- Huset besøges af mere end 500 gæster om dagen. De kommer for at mødes med andre i sjove fællesskaber for at styrke det sunde liv. Derfor afspejler den sunde linje sig også i vores mad og drikke, siger Troels Knudsen.

DGI Huset Aarhus

DGI Huset Aarhus blev indviet i 2003 i fredede bygninger fra 1911. Før da var bygningerne en del af Centralværkstedet, og der blev bygget og repareret lokomotiver og togvogne i de store fabrikshaller.Huset drives i dag som en selvejende fond med et almennyttigt formål. Fonden ejer DGI Huset og er ansvarlig for bygningernes vedligehold.DGI Huset har 250.000-300.000 brugere om året

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Aarhus

Restriktioner og corona-smittede: Maskinmesterskolen har indført fjernundervisning

Annonce