Annonce
Aarhus

Byens nye juletræ er ankommet: Her er programmet for tændingen

Juletræet ankom tirsdag morgen og bliver tændt på søndag. Foto: Aarhus Kommune

Et 24 meter højt juletræ ankom tirsdag morgen til Aarhus Rådhus. Søndag tændes det.

AARHUS: Sallings julegaveindpakning er blevet tændt, lystæppet over Strøget er blevet tændt, og nu mangler kun byens juletræ ved Rådhuspladsen, før det for alvor begynder at dufte af jul.

Det gør det søndag 2. december. Nærmere bestemt klokken 16.00.

Det 24 meter høje træ ankom tirsdag morgen. Det kommer fra Hjøllund Plantage og er en rødgran på omkring 50 år, som i øvrigt vejer et sted mellem tre og fire tons, oplyser Aarhus Kommune.

Det bliver byens borgmester, Jacob Bundsgaard, der sammen med to skolebørn skal tænde træet søndag, hvor der lige som sidste år vil være tale, julemusik og fællessang.

Annonce

Her er programmet

16.00:


  • Julemusik fra Rådhushusets Klokkespil v/klokkenist Per Rasmus Møller

16.10:

  • Underholdning af "Aarhus Concert Band" v/Aarhus Musikskole
  • Musikskolens Børnekor synger julesange
  • Fællessang med publikum "Juletræet med sin pynt"
  • Borgmesteren byder velkommen
  • Juletræet tændes
  • Fællessang med publikum "Dejlig er den himmel blå"
  • Aarhus Concert Band spiller

16.55:

  • Julemusik fra Rådhushusets Klokkespil ved klokkenist Per Rasmus Møller

17.00:

  • Arrangementet slutter
Sådan så det ud sidste år, da byen tændte juletræet på Rådhuspladsen. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce