Annonce
Aarhus

Byens nye springvand kan blive et hit

Sekunder efter, at det var åbnet for hanerne til Jeppe Heins springvand, tog børnene værket i brug. Her er det 10-årige Petra Tofft fra Lisbjerg, der forsøger at undgå strålerne. Foto: Ole Christensen.

Aarhus har fået et nyt vartegn for byen - et spektakulært springvand lavet af Jeppe Hein.

Undskyld overskriften, den er lidt upræcis, for byens nye springvand på Havnepladsen, som blev åbnet lørdag, er faktisk allerede et hit.

Sekunder efter, at der var blevet sluttet vand til den danske Berlin-kunstner Jeppe Heins kunstværk Endless Connection, tog børnene det i brug med høje hvin.

Værket, som er skabt på baggrund af en donation fra Salling Fondene på 20 millioner kroner, er så djævelsk snedigt indrettet, at man ikke lige kan regne ud, hvor der kommer vand op hvornår. Det måtte en del af de mange gæster, der var mødt op til åbningen, sande. Avisens udsendte kom eksempelvis drivvåd hjem til redaktionen.

Det skal ikke slå skår af glæden, for Endless Connection, som er det nyeste kunstværk i forbindelse med omdannelsen af havnearealerne til byrum, er virkelig et besøg værd.

Det befinder sig på strækningen mellem Toldboden og Navitas.

Næstformand i Salling Fondene, Karin Salling, var også mødt op til åbningen. Hun ønskede byen tillykke med det nye vartegn.

- Tillykke til Aarhus og århusianerne. Nyd det. Og glem ikke tørre sokker, for man kan slet ikke lade være med at dyppe tæerne, når man først oplever Jeppe Heins vidunderlige værk, lød det fra Karin Salling.

Annonce
Borgmester Jacob Bundsgaard så ikke så lidt stolt ud, da Jeppe Heins værk begyndte at stråle. Vandet vil springe hver dag fra klokken 7-23. Foto: Ole Christensen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) var også glad.

- Endless Connection er et scoop for Aarhus. Vi skylder Salling Fondene stor tak for endnu en donation til glæde for byens borgere og gæster, sagde han.

Og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) næsten hoppede rundt i glæde mellem strålerne.

- Det springvand vil appellere bredt både til voksne og børn, sagde han og fortsatte:

- Med det springvand er Aarhus for alvor rykket op i kulturens Champions League. Endless Connection er et utroligt flot og interessant værk. For børn vil det være en legeplads i ordets egentlige betydning: Et sted hvor man udforsker, griner og betages.

Endless Connection består af dyser, der er placeret i cirkler, som griber ind i hinanden som et molekyle. Dyserne skyder vand op i over to meters højde og danner to mure ad gangen.

Udfordringe består som sagt i at regne ud, hvor vandet skyder op.

- Jeg håber, at århusianerne vil bruge springvandet, men vil dog opfordre til, at man husker tørt skiftetøj, lød det gode råd fra rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S).

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce