Annonce
Østjylland

Byfest i Odder: Koncert er hyggetid

Musik under Bøgen er hygge, fest og glade mennesker. Foto: Søren E. Alwan
Musik under Bøgen bød på Julie Berthelsen og På Slaget 12. Publikum kommer både for at snakke og hygge, for det handler byfesten også om.

Odder: Det gik, ligesom det plejer til Musik under Bøgen. Folk hygger og snakker, så da hovednavnet På Slaget 12 slog de første akkorder an, var der masser af plads foran scenen. Men da solen havde sænket sig, folk havde fået en øl eller to mere, og bandet var ved at være færdige med at spille, blev pladsen foran scenen fyldt op.

Og publikum skrålede med på "Hjem til Aarhus", som blev fyret af lige inden ekstranummeret "Venus".

Ligesom sidste år begyndte Musik under Bøgen med Julie Berthelsen, som blev akkompagneret af Johannes Mynster. Hun sluttede af med et nyt nummer.

- Det er fra det album, der er på vej. Jeg er godt i gang og skriver på livet løs, sagde hun og sang "Worries in Reverse".

Efter en kort pause gik byfestformand Thomas Tikjøb på scenen for at introducere aftenens hovednavn. Han kunne fortælle avisen, at der var omkring 2000 publikummer til Musik under Bøgen.

- Det er rigtigt fint, og folk hygger sig, sagde han.

Annonce
2000 publikummer er rigtigt fint, og folk hygger sig.

Thomas Tikjøb, byfestformand

Alsidigt orkester

Hyggen fortsatte, da På Slaget 12 gik på scenen. De fleste blev siddende med fadøl og venner, for byfest handler også om at hygge sig og snakke.

Musikalsk bød På Slaget 12 på en blanding af deres alsidige repertoire. Først kom en række af bandets egne sange og en af dem, Anne Linnet har skrevet specielt til forsanger Ann-Mette Elten.

Derefter var der rock og rul. På Slaget 12 lavede fra 2002 og frem fire plader med gamle sange fra 1950'erne og -60'erne, og Odder blev diverteret med sange som "Da Do Run Run" og "If You're Going to San Francisco".

Mens Ann-Mette Elten holdt en pause, fik bandet lov at give den gas med nummeret "Soul Limbo" (kendingsmelodi til Søndagskvisten, red.), hvor der var plads til en keyboard- og trommesolo.

Efterhånden tøede publikum op, og nogle dansede endda med på bandets opfordring. Siden fulgte flere af bandets egne sange som "Ude på det blå ocean" og "Jeg elsker dig som vinden blæser", inden På Slagets 12 mest kendte sang blev fyret af til publikums store begejstring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce