Annonce
Aarhus

Byggegrunde på travbanen skal betale nyt fodboldstadion

Stadion skal blive liggende, hvor det ligger, lyder den foreløbige konklusion fra firmaet PwC, der undersøger muligheden for, at landets næststørste by kan få et rigtigt fodboldstadion. Planerne kan få afgørende betydning for Jydsk Væddeløbsbane i baggrunden. Foto: Axel Schïutt

Revisionsfirmaet PwC, der arbejder på en rapport om et nyt fodboldstadion i Aarhus, er efterhånden nede på tre scenarier.

AARHUS: Skal Aarhus have et nyt, rigtigt fodboldstadion? Århus Stiftstidende kan nu løfte sløret for, hvad det firma, som arbejder på at lave et oplæg til politikerne, forestiller sig.

Tre scenarier er i spil.

Kritikken er i årevis haglet ned over det nuværende stadion, ikke mindst fra AGF. Tilskuerne sidder for langt fra grønsværen, det trækker på det åbne stadion, det er ikke handicapvenligt og toiletterne er ikke tidssvarende, lyder kritikken.

For et år siden bevilligede byrådet to millioner kroner til en analyse, som skal klarlægge, om det overhovedet er realistisk at bygge et rigtigt fodboldstadion i landets næststørste by. Arbejdet er lagt i hænderne på revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC, som først ventes at slippe den endelige rapport ved juletid. Måske først til januar i det nye år.

Ved hjælp af en aktindsigt kan avisen nu pege på, hvilke scenarier, der her i opløbsfasen er i spil.

Annonce

Baggrund for undersøgelsen

Når firmaet PwC nu er i fuld gang med at undersøge, om der er basis for at bygge et rigtigt fodboldstadion i Aarhus, skyldes det byrådet.

I budgetforliget for 2018 blev følgende vedtaget:

Der igangsættes en analyse, hvor der skal ses på muligheden for et nyt fodboldstadion i Aarhus.

Arealerne i tilknytning til stadion ved væddeløbsbanen og cykelbanen skal indtænkes i analysen for at se, om det er muligt at lave en samlet plan for området.

Analysen skulle have været færdig i denne måned. Det bliver i stedet i december eller januar næste år, tyder alt på.

Pris: 400 millioner kroner

Tidligere i forløbet opererede PwC med hele syv scenarier. I fem af dem skulle stadion drejes 90 grader i forhold til den nuværende placering.

De tanker er helt opgivet i de tre scenarier, som i dag er tilbage. Her forbliver stadion i alle scenarier, hvor det er. Men løbebanen skal fjernes og stadion skal bygges helt om.

Prisen for et nyt fodboldstadion bliver i alle tre tilfælde knap 400 millioner kroner.

Omdrejningspunktet i alle scenarier er, at stadionbyggeriet skal finansieres af salg af en række kommunale, attraktive byggegrunde tæt på Marselisskoven. Først og fremmest skal der sælges byggegrunde syd for Jydsk Væddeløbsbane, hvor der i dag er en række hestefolde. Meningen er, at foldene i stedet skal etables ved eller på væddeløbsbanen.

På den måde har PwC måske fundet det rene columbusæg. En måde, hvorpå kommunen så at sige kan stampe penge op af jorden.

AGF tripper utålmodigt

To af scenarierne opererer desuden med, at væddeløbsbanen nedlægges, og at den store plads bruges til byggegrunde.

Nu venter alle interessenter på den endelige rapport, der som nævnt ventes at komme om en måneds tid.

Når den kommer, går politikerne på banen. I sidste ende er det byrådet, som bestemmer, om planerne om at bygge et nyt stadion på den gamle adresse nede for enden af Stadion Allé kan realiseres eller ej.

I kulissen står AGF og tripper utålmodigt.

Klubben har en aftale med kommunen, der udløber i 2020, så AGF bliver nødt til snart at træffe en beslutning om fremtiden.

Da byrådet i Aarhus sidste år diskuterede muligheden for et nyt fodboldstadion, var der bred opbakning til idéen. Men nu bliver diskussionen snart mere forpligtende.

Og så kan alt ske, viser historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce