Annonce
Aarhus

Byggeprojekter står i kø: 10.000 flere beboere i Midtbyen på seks år

Indbyggertallet i den centrale del af Aarhus er vokset fra 60.000 til 70.000 i løbet af de seneste seks år. Ceres-byen er et af de steder, hvor der er bygget et stort antal boliger til de mange, der gerne vil bo midt i byen. Foto: Axel Schütt

Midtbyen er vokset fra 60.000 til 70.000 indbyggere siden 2013. Og væksten ser ud til at fortsætte de kommende år, hvor masser af nye boliger på vej blandt andet på Aarhus Ø, omkring Godsbanen og på Amtssygehuset.

AARHUS: Midtbyen har fået rigtig mange flere beboere de seneste seks år.

I perioden er antallet af midtby-boere vokset med 10.000 - fra knap 60.000 til knap 70.000. 20 procent af århusianerne bor nu i Aarhus C eller på Trøjborg.

Godt halvdelen - 53 procent - af dem er nu unge mellem 18 og 29 år.

Det viser helt nye tal fra Aarhus Kommune.

Til sammenligning er indbyggertallet i hele kommunen i samme periode vokset med godt 25.000.

Annonce

Tema om fortætning

De kommende dage sætter vi fokus på "huludfyldningsplanerne" i midtbyen.

Vi har indtil videre skrevet om disse projekter, der er på vej:

Mange flere boliger

Det er først og fremmest i de store byomdannelsesområder på Aarhus Ø og i Ceresbyen, at antallet af boliger er vokset i takt med antallet af borgere i Midtbyen.

Andre steder har folk fået tag over hovedet, fordi kontorejendomme er bygget om til boliger. Det er for eksempel sket i Mejerikontorets tidligere lokaler over Føtex i Frederiks Allé, i Skats tidligere kontorer i Scandinavian Center og i tidligere advokatkontorer på Klostertorvet/Frue Kirkeplads.

Resten af de ekstra boliger er kommet drypvist i mindre byggeprojekter og spredt huludfyldning og fortætning i den eksisterende by, hvor der ofte er sket det, at mindre ejendomme er revet ned og erstattet med større, eller at huller i en husrække er lukket med nybyggeri.

Boliger til endnu flere

Alt peger mod, at Midtbyen også de kommende år kommer til at vokse voldsomt. Fordi byen vokser, og mange mennesker gerne vil bo centralt.

Og hvor skal de så bo?

Ja, den spredte midtby-fortætning vil fortsætte de kommende år viser blandt andet de byggeprojekter, Århus Stiftstidende har præsenteret og kommer til at præsentere i ugens løb.

Det vil dog fortsat være de store byomdannelsesområder, der leverer langt hovedparten af de nye boliger i Aarhus C. På Aarhus Ø, på Godsbanen og på trekanten lige bag Godsbaneområdet, og på Amtssygehuset.

Derudover er mange boliger på trapperne i større enkeltstående byggerier i blandt andet Valdemarsgade, Saltholmsgade og på Ceres Allé.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce