Annonce
Østjylland

Byggeri af luksusrækkehuse ved vandkanten i Hou er begyndt

Sådan kommer byggeriet på den gamle sokkelgrund til at se ud. De første rækkehuse skal ifølge planerne stå klar til indflytning i første kvartal næste år. Det er husene mod nord og altså dem, der ligger længst væk fra havnen. Illustration udlånt af Jane Sundstrøm

De første syv liebhaverboliger forventes færdige i starten af 2019.

Annonce

Hou: Efter adskillige års forsøg på at få sat gang i byggeri på den såkaldte sokkelgrund nord for færgehavnen i Hou, er gravemaskinerne endelig rykket ind.

Resultatet skulle i løbet af et par år gerne blive 14 luksusboliger med en beliggenhed tæt på vandkanten og lige midt i byen. De første huse forventes klar til indflytning i første kvartal af 2019.

Bag byggeriet står Ejendomsselskabet Hou 2016 ApS, som blev dannet i netop 2016, da en privat investor købte grunden. Selskabet har postadresse i Aarhus, men byggeriet styres af udviklingschef Jane Sundstrøm, der selv har boet i Hou i perioden 1998-2004, og som har planer om at flytte tilbage.

- Jeg glæder mig meget til at skulle stå for salget af boligerne i Hou, fordi jeg uden at være det mindste i tvivl kan forklare potentielle købere, hvorfor de skal flytte til Hou. Det være sig både de unge familier fra Aarhus og de seniorer, der ønsker eksempelvis en mindre have og en bolig, der er nem at vedligeholde - og så med direkte udsigt til havet, siger udviklingschefen.

Vi er lidt usikre på, hvem vores målgruppe er, fordi vi aldrig har bygget før i Hou. Men jeg er overbevist om, at husene på Klitrosevej nok skal blive solgt.

Jane Sundstrøm, udviklingschef i Ejendomsselskabet Hou 2016 ApS
Det støver gevaldigt i disse dage, hvor gravemaskiner er ved at gøre klar til byggeriet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

I den dyre ende

Ud over to "fyrtårne" med lidt større huse på 165 kvm bliver der på sokkelgrunden plads til 12 rækkehuse, som hænger sammen to eller tre, og som alle er i to plan. Boligerne, der er ca. 150 kvm, tænkes opført i nordisk stil i sandfarvede sten, så de falder i et med farverne langs kysten.

Jane Sundstrøm fortæller, at der vil blive etableret solceller på tagene.

- I det hele taget tror jeg, at byggeriet henvender sig mennesker, som ønsker at være tæt på naturen. Derfor vil der i forlængelse af den private atriumgård blive etableret fællesarealer, der minder om den omkringliggende natur. På forsiden bliver der garage, siger hun.

Hvad angår prisen, kommer den ifølge Jane Sundstrøm til at ligge på mellem knap fire og fem mio. kr. Det er i forhold til de generelle huspriser i Hou dyrt, men det bekymrer hende ikke.

- Så eksklusive boliger vil kunne tiltrække købere fra hele Østjylland og dermed også fra Aarhus, hvor priserne er højere. Så de skal nok blive solgt, siger hun.

Man kan læse mere om rækkehusene på www.Klitrosevej-hou.dk.

Jane Sundstrøm, der er udviklingschef i Ejendomsselskabet Hou 2016, har selv en fortid som beboer i Hou. Her ses hun sammen med borgmester Uffe Jensen (V), da det første spadestik blev taget. Privatfoto
Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce