Annonce
Aarhus

Byggeri betyder farvel til tre fodboldbaner i Hasle: Der er ikke plads til erstatningsbaner

Når Ellekærskolen nedlægges, sælges skolen og tre boldbaner til boligbyggeri. Der etableres erstatningsbaner, men de kommer bare ikke til at ligge i Hasle. For her er ikke plads Foto: Axel Schütt
Aftalen om skole i Gellerup nedlægger tre fodboldbaner ved Ellekærskolen. Der er ikke plads til erstatningsbaner i Hasle.

AARHUS: Selv om der er en udtalt mangel på fodboldbaner i Aarhus Kommune, har samtlige partier i Aarhus Byråd besluttet at sælge tre fodboldbaner ved Ellekærskolen, så der kan bygges boliger på dem.

Det sker for at finansiere den nye folkeskole, der fra skoleåret 2025/26 skal stå klar i Gellerup.

Salget ventes at indbringe 55 millioner kroner.

Fodboldbanerne ved Ellekærskolen er Hasle Boldklubs hjemmebane. Og Hasle Boldklub får et problem, idet der intet sted i Hasle findes et ledigt, ubebygget område, der er så stort, at der kan etableres tre fodboldbaner. Hver på omkring én hektar.

De tre nye fodboldbaner kan derfor kun anlægges så langt væk, at Hasle Boldklub ikke kan få glæde af dem.

Selv om hans parti, De radikale Venstre, er med i aftalen om Gellerup Skole, er kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad alt andet end begejstret for at nedlægge tre fodboldbaner i Vestbyen.

- Men politik er også kompromisser, og jeg kæmpede hårdt for at få afsat 21 millioner kroner til nye fodboldbaner. Heldigvis lykkedes det, siger Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Adgang forbudt for foreninger

Vestbyen er ikke det eneste sted, hvor idrætsanlæg er under pres.

I Lisbjerg er der, ifølge et notat om udbygning af fodboldbaner, vedtaget en lokalplan, der tillader boligbyggeri så tæt på Lisbjergskolens idrætsanlæg, at der er risiko for, at foreninger ikke kan anvende dem.

Idrætsanlæg betragtes nemlig som støjende virksomhed.

Skolen kan dog fortsat spille fodbold på sine baner, idet skolers brug af boldbaner er undtaget fra støjbestemmelserne.

Også Christiansbjerg Idrætsanlæg har udsigt til nye naboer, nemlig Storby-Landsby II på Halmstadsgade.

Byggeriet kommer så tæt på idrætsanlægget, at der er stillet krav om støjsikring.

”Hvordan den kommende lokalplan med ønske om etageejendom ud mod Halmstadgade håndteres i forhold til støj fra idrætsanlægget, er endnu uafklaret. Det er dog vigtigt, at det sikres, at idrætsanlæggene fortsat kan benyttes som hidtil, når der gives tilladelse til boliger på naboejendomme,” står der i notatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce