Annonce
Debat

Byggeri i Øgaderne: Er socialdemokraterne på en ny kurs?

"En byggesag på matriklen Sjællandsgade 69/Sølystgade 21 er igen på vej til Aarhus Byråd og peger i en helt ny retning for, hvordan udviklingen i Øgaderne skal være", skriver Vibeke Skjøttgaard og Klaus Bjerre. Arkivfoto: Axel Schüt
Annonce

DEBAT: Øgadekvarterets beboere har gennem rigtig mange år kæmpet for en positiv udvikling af området. Vi værner om et stykke Aarhus-historie, men får også moderniseret og lavet gode boliger. Vi renoverer, så der er lys til baggårdene, plads til børn, til ophold og fællesskab.

Vi har i den sammenhæng meget at takke socialdemokrater for: Bernhard Jensen stoppede et stort gadegennembrud, som ville have smadret en del af kvarteret. Thorkild Simonsen gjorde det muligt at oprette Børnenes og Beboernes Jord. Edward Petersen og Ango Winther var i sin tid med til at stoppe et alt for stort byggeri i Norsgade. I har støttet op om, at Øgaderne er blevet udnævnt til kulturmiljø. I har givet jeres støtte til den helhedsplan, der er undervejs.

Borgmesteren siger flot på sin hjemmeside: "Vi skaber i fællesskab rammerne for, at mennesker kan forme og leve deres liv. Det gør vi ved fortsat at udvikle og værne om vores gode og velfungerende lokalområder, som er udgangspunktet for hverdagen og livet for os alle".

Vi er imidlertid meget bekymrede over, om I nu følger en ny kurs – hvordan vil I udvikle og værne? Vi har forsøgt at komme i dialog med jeres repræsentanter i Teknisk Udvalg, men det har vist sig umuligt. Hverken Ango Winther eller Louise Lindskrog har ofret os så meget som en kvittering for modtagelsen af vores henvendelser. Vi prøver igen:

En byggesag på matriklen Sjællandsgade 69/Sølystgade 21 er igen på vej til Aarhus Byråd og peger i en helt ny retning for, hvordan udviklingen i Øgaderne skal være, eksempelvis:


Vil socialdemokrater stemme for en ny udvikling i Øgaderne, hvor der ikke er plads til børn, hvor de små matrikler totalbebygges, hvor opholdsarealer er helt utilstrækkelige, og hvor lys og luft til alle kun vises ringe hensyn?


Bebyggelsesprocent på 300 og 15 meter højt byggeri helt til naboskel. Ingen baggård, ingen have, intet opholdsareal på terræn. Meget små boliger – ingen familieboliger. Ringe hensyn til dagslys/lys/skygge for eksisterende boliger og nye boliger. Ude af trit med den historiske fortælling og kulturmiljøbeskrivelsen, Opgør med, hvordan man i Øgaderne i over 150 år har delt plads, lys og luft med hinanden og i respekt for hinanden, selvom man bor tæt. Udhængsaltaner over smalle stræder. Tilsidesættelse af kommuneplanens minimumskrav om opholdsarealer og fælles opholdsarealer.

Andre projekter i Øgaderne er blevet afvist med afsæt i rammeplan og kommuneplan– så det, vi ser med dette projekt, er en ny retning. Nye normer. En ny udvikling.

Nu vil vi gerne spørge – og håber at høre fra jer:

Skal byggeprojektet Sjællandsgade 69/Sølystgade 21 godkendes med Socialdemokratiets stemme? Vil socialdemokrater stemme for en ny udvikling i Øgaderne, hvor der ikke er plads til børn, hvor de små matrikler totalbebygges, hvor opholdsarealer er helt utilstrækkelige, og hvor lys og luft til alle kun vises ringe hensyn?

Borgmesteren skriver: "Vi skal sammen udvikle en by, hvor afstanden mellem mennesker ikke er for stor, så vi altid forstår hinanden, og alle derfor er parate til at blive en del af et forpligtende fællesskab".

I Øgaderne er vi stadig parate til en dialog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

45-årig mand anholdt efter at have generet helikopter med en laserpen flere gange ved Aarhus Universitetshospital

Aarhus

Lokal hjælpepakke fra Salling og kommunen: Stort millionbeløb på vej til sport og fritid

Annonce