Annonce
Debat

Byggeri på Aarhus Ø: Der vil opstå en massiv mur mod Kystvejen

"Aarhus Byråd godkendte 24. juni 2020 udviklingsplanen for indre Aarhus Ø. Det var min forventning, at udbudsmaterialet ville være i overensstemmelse med de illustrationer, som blev forevist på byrådsmødet. Det er ikke tilfældet", skriver Poul Christensen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Aarhus Byråd godkendte 24. juni 2020 udviklingsplanen for indre Aarhus Ø. Det var min forventning, at udbudsmaterialet ville være i overensstemmelse med de illustrationer, som blev forevist på byrådsmødet. Det er ikke tilfældet.

De op til otte etager, som udbudsprospektet giver mulighed for på byggefelt B og C, strider mod de illustrationer, der lå til grund for vedtagelsen på byrådsmødet. På stort set alle illustrationer i "Bilag - Højdeprofiler Indre Aarhus Ø - Scenarie" kan tagfladerne på Kystvejen ses. Det foreliggende udbudsmateriale, med op til otte etager, vil fremstå væsentligt højere, end det illustrationerne viser. Byggeriet vil opleves meget mere massivt, end byrådets beslutningsgrundlag lader formode.


Det er demokratisk bekymrende og i strid med loven, at udbuddet afviger fra byrådets beslutningsgrundlag. Det er byrådet formentlig enig i.


Havde udbuddet rummet mulighed for en anden fordeling af byggeriet, så der ikke opstod en mur langs Bernhardt Jensens Boulevard og Kystvejen, kunne udbuddet have ført til et mere acceptabelt byggeri for byen.

Såfremt byrådet vedtager planer, der rummer bygningshøjder, hvis konsekvenser strider mod nævnte illustrationer, har borgerne ikke andre muligheder end at lade en advokat påklage det kommende byggeri. Jeg håber følgelig, at kommunen tilpasser byggeriet, så det lever op til byrådets beslutningsgrundlag.

Det er demokratisk bekymrende og i strid med loven, at udbuddet afviger fra byrådets beslutningsgrundlag. Det er byrådet formentlig enig i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce