Annonce
Erhverv

Byggeri på rekordtid: Århusiansk milliard-webshop får Danmarks største robotlager

Op af dette hul i jorden vokser Proshops nye centrallager. Arkivfoto: Flemming Krogh
Proshop i Højbjerg stormer videre og udvider nu sit centrallager med lynbyggeri, som skal stå klar til Black Friday.

HØJBJERG: På under et år fremtryller Proshop, web-shoppen på Michael Drewsens Vej i Højbjerg, en tredobling af sit centrallager samme sted.

Der skal bygges i alt næsten 17.000 kvadratmeter robotlager. Det sker i to etaper, så selve lageret står færdig til Black Friday og julehandelen. Det skriver mediet Building Supply.

KT Erhvervsbyg fra Give er entreprenør og skal i løbet af ni måneder fra underskriften er sat på projektet levere første del.

– Med det nye lager tripler vi nu vores centrallager og får Danmarks største robotlager. Proshop har i dag 42.000 lokationer – med det nye robotlager får vi rammerne til 200.000, siger Poul Thyregod, stifter af proshop til Building Supply.

Maskinerne er i gang. Pressefoto
Annonce

Klar til julehandlen

Han er helt klar over, at der skal noget til, før rekordbyggeriet bliver klar til julehandlen. Men han regner med, at arbejdet med alle underleverandører vil gå op i en højere enhed. Proshop er vant til at levere store resultater, hvilket blandt andet blev bevist i 2019-regnskabet.

Virksomheden leverede et rekordregnskab, hvor toplinjen er blevet øget med 30 procent samtidigt med, at bundlinjen fulgte med. Det nye regnskab viste, at omsætningen i 2019 landede på knap 1,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 30 procent i forhold til året inden.

Overskuddet landede på 24 millioner kroner efter skat. Proshop ApS er stiftet af Poul Thyregod og tre partnere i 1995. Proshop ApS startede som en detailbutik inden for multimedia-produkter og andre IT-relaterede ting.

I 1996 lancerede Proshop ApS som én af de første i Danmark en webshop, og i 2005 lukkede den fysiske butik og Proshop ApS gik 100 procent online.

Sådan kommer det til at se ud, når lageret står bygget færdigt. Illustration: Proshop
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce