Annonce
Aarhus

Se billederne: Kæmpe byggeri på Aarhus Ø er i fuld gang

Projektchef Henrik Korr (tv.) holder øje med, at mændene på byggepladsen overholder afstandskravene, som er nødvendige i en tid med corona-virus. André Larsen (th.) og Egidijus Zakaras, der stammer fra Litauen, har ikke problemer med at overholde de indskærpede regler, da de går udenfor og støber nye vægge til Nicolinehus på Aarhus Ø. Foto: Flemming Krogh
Corona-krisen giver kun få forhindringer for støbefolkene fra NCC, der laver fundament og kælder til et nyt højhus på Aarhus Ø.

AARHUS: Kranerne snurrer, mens betonbilerne kører i pendulfart ind og ud på byggepladsen på Aarhus Ø, hvor byggeriet af Nicolinehus er undervejs.

Jorden er tør og ideel at arbejde med. Håndværkerne, der støber sokler og betongulve, har nærmest glemt den sure tid med regn og blæst, der skabte store udfordringer for byggeriet for nogle uger siden.

Nu skinner solen, og nede i hullet, hvor en kølig pålandsvind ikke når ned, er der nærmest lunt.

- Forholdene er perfekte i øjeblikket. Vi arbejder efter planen, fortæller projektchef Henrik Korr, der viser rundt på pladsen iført påkrævet sikkerhedsudstyr som hjelm, briller og kraftige støvler.

Corona-krisen giver mindre udfordringer, men de er til at håndtere.

- Hov, I to der! Der er ikke to meters afstand mellem jer, lyder det fra Henrik Korr, der forsøger at håndhæve regeringens anvisninger.

Det bliver gjort med et smil. Det er ganske forståeligt, at to håndværkere indimellem må stå en smule tættere end de anbefalede to meter for at kunne høre hinanden, når en betonbil læsser af, eller en vinkelsliber skærer sig igennem et stykke stål.

Leveringer af beton til byggeriet kommer som planlagt til det nye byggeri på Aarhus Ø, hvor André Larsen (th.) og Egidijus Zakaras arbejder. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Vejret er perfekt

Ellers fremhæver Henrik Korr arbejdet udendørs som en stor fordel i disse tider, hvor en smitsom sygdom hærger.

På det store areal er 40 til 50 mand på pladsen ad gangen. Indtil videre har ingen været ramt af sygdom.

- Byggeriet går efter planen. Vejret er perfekt, og vi tager vores forbehold for corona. Det forstyrrer ikke vores arbejde, forklarer Henrik Korr.

Pauserne i skurbyen er det tydeligste tegn på krisen. Der må maksimalt være fem personer i en skurvogn ad gangen, så det betyder, at man holder pauser på skift. Henrik Korr har også held til at få sine folk til at holde god afstand, når madpakkerne skal frem.

- Vi har spritdispensere stående flere steder indenfor i skurbyen. De bliver brugt flittigt, siger Henrik Korr, som fryder sig over, at leveringer af beton og stål til armering af vægge og gulve ikke har været et problem indtil videre.

Byggeledelsen har også skullet vænne sig til at arbejde anderledes med mange flere digitale møder.

- Vi holder meget få møder, hvor vi sidder i samme rum. Møder på Skype over computeren er blevet en naturlig del af min hverdag nu, forklarer Henrik Korr.

Byggearbejderne holder god afstand til hinanden i denne tid. Foto: Flemming Krogh
Håndværkerne har travlt med at binde jern, der skal bygges ind i mure og gulve. Foto: Flemming Krogh
Foto: Flemming Krogh
Sådan kommer Nicolinehus til at se ud, når det står færdigt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce