Annonce
Horsens

Bygherre bag nyt boligområde ved åen: Det bliver det modsatte af en ghetto

Buchwalds Bro kommer til at bestå i tre byggerier med lejeboliger, ejerboliger og plejeboliger. Illustration: Arkitema Architects
185 boliger vil frem mod slutningen af 2021 tage form på Buchwalds Bro, der ligger mellem Niels Gyldings Gade og Bygholm Å.
Annonce

Horsens: Når Buchwalds Bro står færdig i slutningen af 2021, får Horsens et af byens mest mangfoldige boligområder.

Det varsler Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme, der er bygherre på projektet, som udgør tredje etape af AP Pensions midtbyprojekt, der også tæller Lilli Gyldenkildes Torv.

- Det bliver en meget divers beboersammensætning - det modsatte af en ghetto. Lige fra den unge børnefamilie, der leder efter en lejelejlighed, til den ældre, der er på udkig efter en ejerlejlighed, og pensionisten, der flytter ind på friplejehjemmet, siger direktøren.

- Det bliver del af en levende bydel, der bliver åbnet op mod samfundet, og der vil være noget for alle, der har lyst til at bo i midtbyen, siger Peter Olsson.

Det bliver en meget divers beboersammensætning - det modsatte af en ghetto. Lige fra den unge børnefamilie, der leder efter en lejelejlighed, til den ældre, der er på udkig efter en ejerlejlighed, og pensionisten, der flytter ind på friplejehjemmet.

Peter Olsson, AP Pension

Annonce

185 boliger

Buchwalds Bro kommer til at bestå af tre byggerier, der skal ligge mellem Niels Gyldings Gade og Bygholm Å.

Mod vest bliver opført 72 udlejningsboliger, som AP Ejendomme lejer ud. Boligerne bliver opført i et sammenhængende byggeri på fire niveauer, der rummer mellem fem og otte etager.

Ved siden af skal der ligge et friplejehjem med 75 plejeboliger. Boligerne bliver to- og treværelsesboliger, der skal ligge fra første til femte sal. I stueplan bliver der indrettet restaurant, café, fitness, spa og helseområde. Udenfor bliver der indrettet et gårdmiljø, hvor både beboere og borgere kan opholde sig. I forhold til driften er AP Ejendomme i dialog med Danske Diakonhjem, men der foreligger endnu ikke en endelig aftale.

Mod øst opfører AP Ejendomme et højhus på 14 etager, der kommer til at rumme 38 ejerlejligheder, som ejendomsselskabet sætter til salg. Første til sjette sal kommer til at indeholde fire lejligheder pr etage, mens der fra syvende til trettende sal vil være to større lejligheder pr etage. I stueplan bliver der indrettet erhvervslokaler.

- Vi har allerede været i kontakt med erhvervsdrivende, som er har vist interesse i lokalerne, men der er ikke indgået aftaler, siger Peter Olsson.

Annonce

Kan skalere op og ned

Byggeriet vil blive omgivet af et stisystem og grønne områder, hvor beboere og borgere kan opholde sig.

Med blandingen af leje- og ejerboliger forventer Peter Olsson en varieret beboersammensætning, men fordelingen af de to boligtyper er ikke skåret i granit, lyder meldingen fra direktøren.

- Vi kan skalere op og ned efter behovet, så hvis der eksempelvis er stor efterspørgsel på lejelejligheder, kan vi vælge at leje nogle af boligerne i højhuset ud i stedet for at sælge, siger han.

Det er det horsensianske entreprenørfirma Casa A/S, der er i gang med at opføre boligområdet.

Buchwald Bro udgør tredje etape af AP Ejendommes midtbyprojekt, der også tæller Lille Gyldenkildes Torv. Foto: Morten Pape

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Holder formen ved lige i AGF: Jens Jønsson har mod på et nyt eventyr

Aarhus

Corona-smitte: Halvdelen af nye tilfælde kommer fra Aarhus

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

Annonce