Annonce
Aarhus

Byhaver søger ejere: Nyt fællesskab på vej i Skejby

Idéen til byhavefællesskabet i Skejby er lånt her fra den yderste spids af Aarhus Ø, hvor midlertidige byhaver er skudt op på en uudnyttet byggegrund. Foto: Kim Haugaard

Op mod 50 nye byhaver i stil med dem, der findes på Aarhus Ø, skal anlægges på en byggegrund i Skejby - hvis ellers der er interesse for projektet blandt århusianerne.

AARHUS: Så er der godt nyt på vej til dig, der har ikke kan nøjes med en altankasse, men som alligevel synes, at en kolonihave er for stort et projekt.

Business Park Skejby og Incuba har nemlig besluttet at anlægge et nyt byhavefællesskab med plads til 30-50 små byhaver klos op ad det nye letbanestop i Skejby.

Idéen er at forvandle et jordstykke, der ejes af Incuba og alligevel står tomt, til et spirende byhavemiljø med forbillede i de eksisterende palleramme-haver yderst på Aarhus Ø. Bare i Skejby. Det eneste, der mangler, er sådan set bare nogle interesserede århusianere, som gerne vil have jord under neglene.

- Modtager vi 30 tilmeldinger inden 15. april, bliver projektet en realitet, siger Arne Vesterdal, direktør for Incuba.

Han oplyser, at interesserede byhave-entusiaster mod en årlig betaling i størrelsesordenen 300 kroner vil få fuldstændig frie hænder til at dyrke grøntsager, blomster, urter og hvad man nu ellers kan finde på. Til gengæld vil Incuba og Business Park Skejby i samarbejde med Aarhus Kommunes Smag på Aarhus indsats så sørge for faciliteter med vandhaner og så videre.

- Lige nu har Incuba kun udnyttet cirka en tredjedel af arealet ved Palle Juul Jensens Boulevard 82. Det synes vi er synd, da vi gerne vil skabe en bydel, hvor medarbejdere, studerende og øvrige færdende kan finde anderledes aktiviteter uden for arbejdstiden, siger Arne Vesterdal.

På den lidt længere bane, er det planen at Incuba skal ekspandere og bygge på grunden, men det betyder ikke, at byhavefællesskabet så vil dø til den tid.

- Slet ikke. Der er masser af plads og jord herude. Når den tid engang kommer, er jeg sikker på, at vi kan arrangere en flytning af haverne, forsikrer direktøren.

Det er planen at etablere haverne allerede i foråret 2017. Nu, med andre ord.

I første omgang drejer det sig om at finde folk, som kunne tænke sig en byhave. Og her kan interesserede skrive sig op ved at sende en mail til mba@incuba.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce