Annonce
Aarhus

Byhuse, runde huse og drivhuse skal kickstarte ny by i Årslev

Et af de tre projekter, der skal kickstarte Årslev Fælled, er disse byhuse, der ligger skulder ved skulder med fælles område og udsigt til Årslev Engsø. Visualisering: Christoffersen og Weiling Architects

Tre mindre projekter skal kickstarte Årslev Fælled.

ÅRSLEV: I udkanten af Årslev ligger en grund, udstykket til parcelhuse. Her vil Kim Bisgaard, direktør i Culture & Business by Innovation Lab, og Søren Leth, Sleth Arkitekter, i stedet for de seks parcelhuse, der er plads til, opføre 15-16 boliger i forskellige størrelse, så der er boliger til både familier, par og enlige.

- De skal kun have en mindre privathave. Resten af området skal i stedet blive en minifælled til fælles aktiviteter for hele Årslev, siger Kim Bisgaard.

Med inspiration fra både de tætte bymiljøer i Aarhus' centrum og de gamle landsbyers huse kan husene blive rammen om nye boformer med tæt fællesskab, men også med lys, luft og udsigt, idet husene skal bygges skulder ved skulder langs Skibbyvej ud til en minifælled og med kig ud over Årslev Engsø.

Det andet af de tre projekter, de to vil i gang med, ligger på en mark lige vest for Årslev. Her er planen at opføre almene boliger. De skal også være fællesskabsorienterede, og målgruppen bliver de nyuddannede, der på grund af høje boligpriser flytter til byer som Horsens eller Silkeborg.

- Vi vil give dem en vej ind til områdets boligmarked. Så kan de siden flytte i ejerbolig eller i større, privat lejebolig et andet sted i Årslev uden, at de skal flytte børn fra institution og venner, siger Kim Bisgaard.

Husene bliver runde og rummelige.

- Jeg synes, de ligner Apples nye hovedkvarter, der er under opførelse i Silicon Valley. Men det kendte Søren Leth nu ikke, da han tegnede Årslev-cirklerne.

"Nyskabende"

- Vores mål er, at et barn på seks år ikke aner, om mor og far bor til leje eller i en almen- eller ejerbolig. Det er ligegyldigt i denne sammenhæng, siger Kim Bisgaard.

Det projekt skal opføres i samarbejde med Brabrand Boligforening, og direktør Keld Laursen glæder sig:

- Vi synes, at projektet er både nyskabende og inspirerende. Det passer med vores tanker om at videreudvikle den almene bolig, siger Keld Laursen.

Det tredje projekt hedder Årslev Enge og er udviklet af en anden lodsejer, der har antaget arkitekt Niels Christoffersen til at udvikle projektet. Det drejer sig om en grund med syv drivhuse, hvoraf de fire er i temmelig dårlig stand. De to anvendelige drivhuse lejes af et fællesgartneri.

- Ideen er at bygge det eksisterende, men faldefærdige op igen og lade fællesgartneri-foreningen blive en del af den permanente løsning. De bygger kun, hvor der nu er gamle drivhuse og i god dialog med fællesgartneriet, som er ved at flytte til nyere og bedre drivhuse, siger Kim Bisgaard.

Cirkelformede almennyttige boliger er en del af projektet i Aarslev Fælled.
Dette kort viser de tre projekter, der kan sætte gang i Årslev Fælled-projektet, hvis Årslev kommer med i ny kommuneplan som rammeområde.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce