Annonce
Aarhus

Byhuse, runde huse og drivhuse skal kickstarte ny by i Årslev

Et af de tre projekter, der skal kickstarte Årslev Fælled, er disse byhuse, der ligger skulder ved skulder med fælles område og udsigt til Årslev Engsø. Visualisering: Christoffersen og Weiling Architects

Tre mindre projekter skal kickstarte Årslev Fælled.

ÅRSLEV: I udkanten af Årslev ligger en grund, udstykket til parcelhuse. Her vil Kim Bisgaard, direktør i Culture & Business by Innovation Lab, og Søren Leth, Sleth Arkitekter, i stedet for de seks parcelhuse, der er plads til, opføre 15-16 boliger i forskellige størrelse, så der er boliger til både familier, par og enlige.

- De skal kun have en mindre privathave. Resten af området skal i stedet blive en minifælled til fælles aktiviteter for hele Årslev, siger Kim Bisgaard.

Med inspiration fra både de tætte bymiljøer i Aarhus' centrum og de gamle landsbyers huse kan husene blive rammen om nye boformer med tæt fællesskab, men også med lys, luft og udsigt, idet husene skal bygges skulder ved skulder langs Skibbyvej ud til en minifælled og med kig ud over Årslev Engsø.

Det andet af de tre projekter, de to vil i gang med, ligger på en mark lige vest for Årslev. Her er planen at opføre almene boliger. De skal også være fællesskabsorienterede, og målgruppen bliver de nyuddannede, der på grund af høje boligpriser flytter til byer som Horsens eller Silkeborg.

- Vi vil give dem en vej ind til områdets boligmarked. Så kan de siden flytte i ejerbolig eller i større, privat lejebolig et andet sted i Årslev uden, at de skal flytte børn fra institution og venner, siger Kim Bisgaard.

Husene bliver runde og rummelige.

- Jeg synes, de ligner Apples nye hovedkvarter, der er under opførelse i Silicon Valley. Men det kendte Søren Leth nu ikke, da han tegnede Årslev-cirklerne.

"Nyskabende"

- Vores mål er, at et barn på seks år ikke aner, om mor og far bor til leje eller i en almen- eller ejerbolig. Det er ligegyldigt i denne sammenhæng, siger Kim Bisgaard.

Det projekt skal opføres i samarbejde med Brabrand Boligforening, og direktør Keld Laursen glæder sig:

- Vi synes, at projektet er både nyskabende og inspirerende. Det passer med vores tanker om at videreudvikle den almene bolig, siger Keld Laursen.

Det tredje projekt hedder Årslev Enge og er udviklet af en anden lodsejer, der har antaget arkitekt Niels Christoffersen til at udvikle projektet. Det drejer sig om en grund med syv drivhuse, hvoraf de fire er i temmelig dårlig stand. De to anvendelige drivhuse lejes af et fællesgartneri.

- Ideen er at bygge det eksisterende, men faldefærdige op igen og lade fællesgartneri-foreningen blive en del af den permanente løsning. De bygger kun, hvor der nu er gamle drivhuse og i god dialog med fællesgartneriet, som er ved at flytte til nyere og bedre drivhuse, siger Kim Bisgaard.

Cirkelformede almennyttige boliger er en del af projektet i Aarslev Fælled.
Dette kort viser de tre projekter, der kan sætte gang i Årslev Fælled-projektet, hvis Årslev kommer med i ny kommuneplan som rammeområde.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Aarhus Teater hårdt ramt af corona: Skuespillere er smittet og forestillinger må udskydes

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Villa opslugt af flammer: - Ilden er gået gennem taget

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Debat

Børn har brug for leg og bevægelse, men: Er iPads blevet pædagogens nye kollega?

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Annonce