Annonce
Byudvikling

Bypark, skole og idrætsanlæg i ny etape af Aarhus Ø

Den nye udviklingsplan gælder for området fra Nicolinehus og ind til Nørreport på den vestlige side af Bernhardt Jensens Boulevard. Illustration fra udviklingsplanen.
Næste etape af Aarhus Ø - fra Nicolinehus til Nørreport - skal ud over boliger også have plads til en fremtidig folkeskole og til idrætsfaciliteter. Og bag Bestseller kommer en midlertidig bypark

AARHUS: Nu bliver tilløbene til næste etape af den nye bydel på Aarhus Ø taget.

Det er området tættest på byen fra Nicolinehus og ind til Nørreport – kaldet Indre Aarhus Ø – og det er området på Pier 2 bag Navitas og Bestseller, det gælder.

Byrådet har på onsdag udviklingsplanen for den nye Ø-etape på dagsordenen til endelig godkendelse.

- Vi ønsker at fastholde børnefamilierne i midtbyen. Derfor tænker vi også langt ud over boligernes fire vægge og dyrker fællesarealer og gaderum, som skaber trygge rammer, hvor barnevognen kan stå uforstyrret, og større børn kan lege trygt

Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø

110.000 kvadratmeter bolig og erhverv

Planen indebærer, at der kan bygges omkring 110.000 kvadratmeter boliger og erhverv på Indre Aarhus Ø, hvor der også er reserveret plads til en eventuel ny folkeskole og til idrætsfaciliteter i området omkring Flemming Bamse Jørgensens Plads.

På Pier 2 bliver plads til 20.000 etagekvadratmeter erhverv og en midlertidig bypark omkring Domen.

Karrébebyggelser med lukkede gårdrum kommer til at dominere på Indre Aarhus Ø med bygningshøjder på maksimalt fem etager mod byen og otte etager mod Bernhardt Jensens Boulevard. Nærmest Nørreport kan man eventuelt gå op i ni etager, så byggeriet der sammen med Bestseller kan udgøre en port til Aarhus Ø.

Annonce

Appel til børnefamilierne

Det er rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), der fremlægger helhedsplanen, der er inspireret af såvel den historiske midtby som af området omkring Bassin 7 på Aarhus Ø. I en pressemeddelelse udtaler han:

- Vi har set på, hvad der historisk set virker i Aarhus. Derfor kommer vi også til at arbejde med en blanding af boligformer inspireret af den klassiske Aarhuskarré.

Rådmanden forventer, at Indre Aarhus Ø særligt vil appellere til børnefamilier.

- Vi ønsker at fastholde børnefamilierne i midtbyen. Derfor tænker vi også langt ud over boligernes fire vægge og dyrker fællesarealer og gaderum, som skaber trygge rammer, hvor barnevognen kan stå uforstyrret, og større børn kan lege trygt, siger han.

Annonce

Udbud starter i år

Helhedsplanen er blevet til gennem et langt forløb med omfattende borgerinddragelse. Gennem det forløb er omfanget af byggeri på Indre Aarhus Ø blevet reduceret fra de planlagte 140.000 kvadratmeter til 110.000 kvadratmeter, ligesom der ikke længere nødvendigvis skal bygges højt tættest ved Nørreport.

Efter planen vil kommunen senere i år begynde at sætte byggemuligheder på Indre Aarhus Ø til salg i udbud. Derefter skal der laves lokalplaner for de enkelte byggeprojekter, før den nye etape af Aarhus ø kan begynde at vokse frem.

En del af de kommende boliger her bliver almene. Kommunen fastholder nemlig som på resten af Aarhus Ø, at 25 procent af boligerne skal være almene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce