Annonce
Syddjurs

Djurs Sommerland vil lave ny feriepark: Piratskib, sø, swimmingpools og hundredevis af sengepladser

Djurs Sommerland er kendt for store investeringer i rutsjebaner og forlystelser som Tigeren. Nu vil forlystelsesparken ved Nimtofte på Djursland også have overnatningsfacilieter. Foto: Jens Thaysen
Syddjurs Byråd har godkendt en lokalplan, der baner vej for overnatninger i hotel, hytter og på en campingplads i Djurs Sommerland. Ferieparken hviler på et pirattema, og turistdirektør ser store muligheder i projektet.

DJURSLAND: Et piratskib, en nyanlagt sø, swimmingpools og hundredevis af sengepladser.

Det er nogle af omdrejningspunkterne i skitserne til en fremtidig feriepark ved Djurs Sommerland.

Syddjurs Byråd har netop godkendt en lokalplan, der baner vej for ferieparken. Lokalplanen betyder, at der må bygges op til 450 hotelværelser og en campingplads med plads op til 300 enheder.

Lokalplanen åbner for etablering af en feriepark med feriecenter og campingplads, herunder overnatningsmuligheder i form af hotel samt fritliggende hytter, pladser til campingvogne, autocampere, telte og campinghytter.

Djurs Sommerland vil lave ferieparken i etaper, og første del af byggeriet kan blive omkring 100 ferieboliger til en pris i omegnen af 100 millioner kroner.

- Der er fra både danske og internationale gæster en efterspørgsel efter overnatningsmuligheder ved Djurs Sommerland. Det må og skal vi lytte til for at bevare en feriepark i vækst som et konkurrencedygtigt tilbud, siger direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland.

Annonce

Djurs Sommerland

Ole B. Nielsen og Børge Godsk Jensen skabte Djurs Sommerland i 1981. Drømmen var en placering nær Ebeltoft, men det lod sig ikke gøre. Derfor faldt valget på et område nær hovedvejen ved Nimtofte. Første år var der flere end 100.000 gæster i familieparken, og det oversteg langt forventingerne.

I løbet af 1980’erne steg gæsternes krav til forlystelserne. Større forlystelser af den mere mekaniske slags blev derfor en naturlig del af sommerlandets oplevelser. I 1991 åbnede Colorado River, mens den første større rutsjebane var Thors Hammer, som blev bygget i 2002.

1990’erne var samtidig årtiet, hvor brødrene Henrik B. Nielsen og Michael B. Nielsen overtog roret fra deres far Ole B. Nielsen. Siden er Djurs Sommerland opgraderet med talrige store forlystelser. Samtidig er besøgstallet steget, så det årligt når omkring 800.000 gæster.

Piraternes verden

Djurs Sommerlands plan om en ny feriepark vest for forlystelsesparken hviler på et oplæg fra et hollandsk firma.

Planen rummer blandt andet centerbygning, hotel og tre boligområder. Temaet for herlighederne er en pirat-verden, som allerede findes i dele af forlystelsesparken ved Nimtofte på Djursland.

Turisterhvervet på Djursland følger nøje med i Djurs Sommerlands arbejde med en feriepark. Vicedirektør Flemming Rasmussen fra Visit Aarhus, Djursland, er sikker på, at ferieparken bliver til gavn for turismen i hele Østjylland.

- Ferieparken er et nyt produkt. Den tiltrækker nye turister, som også vil søge til andre turistattraktioner på Djursland og i resten af Østjylland. I dag bookes der typisk weekendophold på hoteller og i sommerhuse. Men på det område mangler Djursland kapacitet, så der bliver ingen, som mister kunder på grund af ferieparken. I dag er efterspørgslen større end udbuddet, understreger Flemming Rasmussen.

Syddjurs-borgmester Ole Bollesen (S) tilføjer:

- Hvis familierne overnatter ved Djurs Sommerland, håber vi, at de bliver længere tid på Djursland og kommer til flere af vores attraktioner - og dermed bidrager til turistomsætningen på Djursland.

Afgørende timing

Djurs Sommerlands ledelse har endnu ingen tidsplan for etableringen af ferieparken.

I den kommende tid skal forlystelsesparkens ledelse blandt andet forfine oplægget, som det hollandske firma har skabt.

Desuden er ledelsen opmærksom på, at tidspunktet for byggeriet af ferieparkens første del skal være det helt rigtige. Det gælder ikke mindst i forhold til indkøb af nye forlystelser, hvor Djurs Sommerland har tradition for at investere stort og dyrt.

- Etableringen af ferieparken vil få betydning for muligheden for at lave andre investeringer i Djurs Sommerland. Men det er afgørende, at gæsterne ikke mærker et fald i selve forlystelsesparkens kvalitet, når vi bygger ferieparken. Derfor er vi utroligt optagede af at ramme den rigtige timing. Men jeg forventer, at vi bliver meget klogere i løbet af et til to år, fortæller Henrik B. Nielsen.

Syddjurs Kommune har givet direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland grønt lys til at lave en feriepark ved forlystelsesparken nær Nimtofte. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Butik og personalerum

Den første etape af ferieparken skal skabe et bindeled mellem det nuværende Djurs Sommerland og det ny areal til ferieparken.

Området skal fremstå med større kompakte bebyggelser med centerfunktionsfaciliteter som reception, indendørs legeområde, lokalbutik med mindre udvalgsvarer, kioskfaciliteter, indendørs restaurant, udeservering, parkering, personalerum, kontorer, depoter, lagerfaciliteter og lignende.

Centerbebyggelsen er afsættet for hele ferieparken.

- Det er fra den bebyggelse, at ferieparken skal gro, fortæller Henrik B. Nielsen.

Fårup Sommerland har lavet et hotel med 50 værelser. Det er byggeri af den slags, som kan blive til virkelighed ved Djurs Sommerland. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce