Annonce
Syddjurs

Djurs Sommerland vil lave ny feriepark: Piratskib, sø, swimmingpools og hundredevis af sengepladser

Djurs Sommerland er kendt for store investeringer i rutsjebaner og forlystelser som Tigeren. Nu vil forlystelsesparken ved Nimtofte på Djursland også have overnatningsfacilieter. Foto: Jens Thaysen
Syddjurs Byråd har godkendt en lokalplan, der baner vej for overnatninger i hotel, hytter og på en campingplads i Djurs Sommerland. Ferieparken hviler på et pirattema, og turistdirektør ser store muligheder i projektet.

DJURSLAND: Et piratskib, en nyanlagt sø, swimmingpools og hundredevis af sengepladser.

Det er nogle af omdrejningspunkterne i skitserne til en fremtidig feriepark ved Djurs Sommerland.

Syddjurs Byråd har netop godkendt en lokalplan, der baner vej for ferieparken. Lokalplanen betyder, at der må bygges op til 450 hotelværelser og en campingplads med plads op til 300 enheder.

Lokalplanen åbner for etablering af en feriepark med feriecenter og campingplads, herunder overnatningsmuligheder i form af hotel samt fritliggende hytter, pladser til campingvogne, autocampere, telte og campinghytter.

Djurs Sommerland vil lave ferieparken i etaper, og første del af byggeriet kan blive omkring 100 ferieboliger til en pris i omegnen af 100 millioner kroner.

- Der er fra både danske og internationale gæster en efterspørgsel efter overnatningsmuligheder ved Djurs Sommerland. Det må og skal vi lytte til for at bevare en feriepark i vækst som et konkurrencedygtigt tilbud, siger direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland.

Annonce

Djurs Sommerland

Ole B. Nielsen og Børge Godsk Jensen skabte Djurs Sommerland i 1981. Drømmen var en placering nær Ebeltoft, men det lod sig ikke gøre. Derfor faldt valget på et område nær hovedvejen ved Nimtofte. Første år var der flere end 100.000 gæster i familieparken, og det oversteg langt forventingerne.

I løbet af 1980’erne steg gæsternes krav til forlystelserne. Større forlystelser af den mere mekaniske slags blev derfor en naturlig del af sommerlandets oplevelser. I 1991 åbnede Colorado River, mens den første større rutsjebane var Thors Hammer, som blev bygget i 2002.

1990’erne var samtidig årtiet, hvor brødrene Henrik B. Nielsen og Michael B. Nielsen overtog roret fra deres far Ole B. Nielsen. Siden er Djurs Sommerland opgraderet med talrige store forlystelser. Samtidig er besøgstallet steget, så det årligt når omkring 800.000 gæster.

Piraternes verden

Djurs Sommerlands plan om en ny feriepark vest for forlystelsesparken hviler på et oplæg fra et hollandsk firma.

Planen rummer blandt andet centerbygning, hotel og tre boligområder. Temaet for herlighederne er en pirat-verden, som allerede findes i dele af forlystelsesparken ved Nimtofte på Djursland.

Turisterhvervet på Djursland følger nøje med i Djurs Sommerlands arbejde med en feriepark. Vicedirektør Flemming Rasmussen fra Visit Aarhus, Djursland, er sikker på, at ferieparken bliver til gavn for turismen i hele Østjylland.

- Ferieparken er et nyt produkt. Den tiltrækker nye turister, som også vil søge til andre turistattraktioner på Djursland og i resten af Østjylland. I dag bookes der typisk weekendophold på hoteller og i sommerhuse. Men på det område mangler Djursland kapacitet, så der bliver ingen, som mister kunder på grund af ferieparken. I dag er efterspørgslen større end udbuddet, understreger Flemming Rasmussen.

Syddjurs-borgmester Ole Bollesen (S) tilføjer:

- Hvis familierne overnatter ved Djurs Sommerland, håber vi, at de bliver længere tid på Djursland og kommer til flere af vores attraktioner - og dermed bidrager til turistomsætningen på Djursland.

Afgørende timing

Djurs Sommerlands ledelse har endnu ingen tidsplan for etableringen af ferieparken.

I den kommende tid skal forlystelsesparkens ledelse blandt andet forfine oplægget, som det hollandske firma har skabt.

Desuden er ledelsen opmærksom på, at tidspunktet for byggeriet af ferieparkens første del skal være det helt rigtige. Det gælder ikke mindst i forhold til indkøb af nye forlystelser, hvor Djurs Sommerland har tradition for at investere stort og dyrt.

- Etableringen af ferieparken vil få betydning for muligheden for at lave andre investeringer i Djurs Sommerland. Men det er afgørende, at gæsterne ikke mærker et fald i selve forlystelsesparkens kvalitet, når vi bygger ferieparken. Derfor er vi utroligt optagede af at ramme den rigtige timing. Men jeg forventer, at vi bliver meget klogere i løbet af et til to år, fortæller Henrik B. Nielsen.

Syddjurs Kommune har givet direktør Henrik B. Nielsen fra Djurs Sommerland grønt lys til at lave en feriepark ved forlystelsesparken nær Nimtofte. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Butik og personalerum

Den første etape af ferieparken skal skabe et bindeled mellem det nuværende Djurs Sommerland og det ny areal til ferieparken.

Området skal fremstå med større kompakte bebyggelser med centerfunktionsfaciliteter som reception, indendørs legeområde, lokalbutik med mindre udvalgsvarer, kioskfaciliteter, indendørs restaurant, udeservering, parkering, personalerum, kontorer, depoter, lagerfaciliteter og lignende.

Centerbebyggelsen er afsættet for hele ferieparken.

- Det er fra den bebyggelse, at ferieparken skal gro, fortæller Henrik B. Nielsen.

Fårup Sommerland har lavet et hotel med 50 værelser. Det er byggeri af den slags, som kan blive til virkelighed ved Djurs Sommerland. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Påbud til kommunens sygepleje-indsats i en del af Aarhus: - Kritikken hører til noget af det værste, jeg har set

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce