Annonce
Aarhus

Byråd på jagt efter besparelser: Endnu en skole er i fare for at lukke

Nu nævnes Tovshøjskolen også som en mulighed for at huse eleverne fra Stensagerskolen. Det vil i givet fald betyde, at skolen lukker som folkeskole. Men endnu er intet besluttet. Foto: Axel Schütt

Tovshøjskolen kan risikere at måtte lukke som folkeskole for at lade lokalerne overgå til specialskolen for handicappede, Stensagerskolen, lyder nyt forslag.

Annonce

AARHUS: Før sommerferien blev Ellekærskolen udnævnt som den skole, der kunne lukkes for at give plads til Stensagerskolen, der er specialskole for børn med bl.a. autisme og multiple handicap. Nu peger pilen alternativt på Tovshøjskolen.

Op til de såkaldte ghettoforhandlinger i byrådet før ferien foreslog Venstre at lukke Ellekærskolen og flytte eleverne til den nærliggende Tovshøjskolen. I stedet kunne Stensagerskolen overtage alle lokalerne. For hidtil har beslutningen været, at Stensagerskolen skulle deles om pladsen med Ellekærskolen.

Børn- og Ungerådmand Thomas Medom afviste før ferien at tage stilling til Venstres forslag, men nu fremlægger hans forvaltning et forslag om at lukke Ellekærskolen eller alternativt Tovshøjskolen.

Annonce

Et nyt forslag

- Tovshøjskolen er et nyt forslag til at kunne huse Stensagerskolen, bekræfter konstitueret direktør for Børn og Unge, Søren Aakjær.

- Tovshøjskolen og Ellekærskolen er lige egnede til Stensagerskolens elever. I første omgang afviste vi Tovshøjskolen, fordi vi her ville udvide med nye dagtilbud i børnepasningen. Men på grund af regeringens ghettopakke skal vi ryste posen noget hårdere, så udgangspunktet er, at vi anbefaler at lukke Ellekærskolen, men vi åbner altså samtidig for at det også kan blive Tovshøjskolen, siger direktøren og sender dermed bolden videre til politikerne.

Hvis I lukker Tovshøjskolen vil Gellerup stå helt uden folkeskole?

- Ja, og derfor drøfter vi også muligheden for at oprette en indskolingsafdeling ved dagtilbuddet i Gellerup, siger Søren Aakjær.

Hverken skoleleder Morten Dam Madsen fra Ellekærskolen eller skoleleder Helle Mønster fra Tovshøjskolen har ønsket at kommentere forslaget over for avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce