Annonce
Aarhus

Byråd vil lave analyse af nyt stadion

Aarhus Stadion har for lang afstand mellem tilskuerrækkerne og banen. Det kan et nyt stadion råde bod på, mener V og R. Nu vil byrådet undersøge mulighederne.

Byrådet er positiv for forslag fra Venstre og radikale om at undersøge muligheden for et nyt stadion og en multiarena.

AARHUS: Skal Aarhus have et nyt fodboldstadion, og er der behov for en multiarena til sport og koncerter?

Det spørgsmål skal byrådets kulturudvalg nu arbejde videre med henblik på at bestille en egentlig analyse af behovet og mulighederne.

Dermed sagde byrådet onsdag aften ja til et forslag fra Venstre og radikale.

- Det går godt i Aarhus, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Vi har ad flere omgange og i rigtig lang tid drøftet et nyt forboldstadion, men vi trænger til at komme videre. Det er vigtigt med fremdrift, fastslog Hans Skou (V).

V og R foreslog samtidig, at man i det kommende budgetforlig afsætter fem mio. kr. til en grundig proces, hvor man afdækker behov og muligheder.

Socialdemokratiet var glade for forslaget, men kulturudvalgsformand Steen B. Andersen mente, at det var et for stort beløb at afsætte til en analyse.

Jette Jensen (EL) var helt med på ideen om et nyt stadion.

- For vi er ikke så vilde med, at der er en løbebane mellem tilskuerne og fodboldbanen. Vi tror, vi kan få fodboldspillerne til at score nogle flere mål, hvis vi er tættere på, sagde hun med et smil.

Annonce

Hellere i morgen end overmorgen

Rabih Azad-Ahmad (R) mente, at man hellere burde gå i gang i morgen end i overmorgen.

- En debat om stadion bliver også en debat om atletikkens fremtid i Aarhus. Så en sådan analyse kræver tid og penge. Vi skylder byens idrætsliv at lave en grundig analyse med fokus på idrættens behov, sagde kulturrådmanden med opfordring til, at der bliver afsat penge til det ved budgetforhandlingerne i september.

Socialrådmand og SF-leder, Thomas Medom, var enig i behovet for et nyt stadion, men ikke så lun på en multihal, som man har i så mange andre byer, som han forklarede.

V og R forestiller de sig en model, hvor kommunen og AGF spytter i kassen, ligesom man skal have private investorer med på banen.

Knud N. Mathiesen (DF) mente dog ikke, der skulle bruges kommunale penge på hverken arena eller stadion, fordi han kan se, der er så mange penge i fodbold, at de selv bør betale.

Steen Stavnsbo (K) deler ønsket om et bedre fodboldstadion og en multiarena og foreslår, at kommunen sælger stadion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce