Annonce
Aarhus

Byrådet er med på at undersøge ny bydel over banegraven

Skal byens nye bydel ligge her? Foto: Axel Schütt

DSB har inviteret kommunen til et samarbejde om at undersøge mulighederne for at overdække banegraven og opføre en ny bydel der lige midt i byen. Byrådet er med på at få undersøgt, hvad der kan lade sig gøre.

AARHUS: DSBs tanker om at overdække banegraven og skabe en ny bydel oven over skinnerne er "en historisk chance for byen".

Sådan lød det fra teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), da byrådet onsdag diskuterede, om kommunen skal tage imod invitationen fra DSB til at indgå i et samarbejde om en overdækning mellem Aarhus H og Frederiks Bro.

Og der var bred enighed i byrådet om det fornuftige i, at gå sammen med DSB om at undersøge mulighederne for en overdækning i forbindelse med elektrificeringen af Aarhus H.

Annonce

Plads til idræt, leg og ophold

De konservative har gennem årtier med mellemrum foreslået en overdækning, så Marc P. Christensen (K) er - med egne ord - vældig begejstret for, at DSB nu har overtaget idéen.

Selv om begejstringen var stor i byrådet for muligheden for med overdækningen at skaffe flere boliger, koble byen bedre sammen, få et cykelhotel og finde plads til, at taxaerne kan komme væk fra Banegårdsplads, var der også betænkeligheder:

- Men er der virkelig plads til en hel bydel her midt i byen? Og hvis der er, er det vigtigt, at vi reserverer plads til idræt, til grønne områder og legepladser. Det er ikke nok bare at bygge boliger. Der skal også være steder, hvor folk kan opholde sig, sagde Knud N. Mathiesen (DF)

Økonomi og byggehøjde

Venstres Heidi Bank kaldte forslaget for visionært men havde også sine bekymringer:

- Er det økonomisk realiserbart i en højde, der passer til omgivelserne, spurgte hun.

Eller med andre ord: Skal der bygges tæt og højt, hvis økonomien i en overdækning kan hænge sammen.

Marc P. Christensen erkendte, at arkaden på Bruuns Bro kan få lidt svært ved at spille op til et nybyggeri i en noget højere skala over banegraven.

- Det skal vi være åbne omkring. Måske kan arkaden flyttes, så den kommer til at ligge ud mod Frederiks Allé, sagde han.

Forslaget skal nu behandles i teknisk udvalg, inden det vender tilbage til byrådet.

Allerede onsdag kunne Bünyamin Simsek dog konkludere, at der er opbakning til sammen med DSB at undersøge om og hvad, der kan lade sig gøre i luften over banegraven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce