Annonce
Aarhus For abonnenter

Byrådet får stof til eftertanke: Er Aarhus Kommune skyldig i unfair konkurrence?

Aarhus Byråd har i flere år kæmpet for at stable et godt udbud af private leverandører af hjemmepleje på benene. Ifølge et byrådsmedlem og Dansk Erhverv er der brug for at endevende de økonomiske forudsætninger, som kommunen byder mulige leverandører. Arkivfoto: Morten Stricker
Private leverandører skal levere hjemmepleje og andre ydelser billigere end den pris, som Aarhus Kommune løser opgaven til. Ellers får de ikke arbejdet. Men byrådsmedlem og Dansk Erhverv vil have undersøgt, om beregningerne af de kommunale priser holder vand. Rådmand stoler på tallene.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce