Annonce
Østjylland

Byrådet mødes igen i byrådssalen

Der bliver længere mellem talerne, når byrådet holder møde på mandag, så byrådssalens kameraer kommer på arbejde for at få sendt billeder og lyd ud til borgernes computere. Foto: Søren E. Alwan
Mandagens byrådsmøde vil strækker sig over mange timer. Men tilhørere kan kun følge med på nettet.
Annonce

Odder: Selvom byrådet på mandag holder møde som planlagt, så bliver alt slet ikke som det plejer.

- Vi har valgt at starte mødet en time tidligere og så har vi indlagt tre kvarters spisepause midt i det hele, siger borgmester Uffe Jensen.

Det er nemlig første gang siden 9. marts, at byrådet holder møde. Det giver en meget lang dagsorden, hvor de blandt andet skal tale om den økonomiske ubalance i Børne- og Familiecentret.

For nylig tabte Odder Kommune en sag om anbringelse af et barn. Den sag alene koster børne- og familiecentret 9,5 millioner kroner. Dertil kommer et løbende underskud, der vokser fra år til år, så udover at dække retssagens omkostninger, skal politikerne også beslutte, om man vil øge Børne- og Familiecentrets budget med seks millioner kroner årligt fremover.

Også midtbyen er på dagsordenen ad flere omgange.

Blandt andet skal byrådet vedtage en parkeringsstrategi, tales om pullerter, en konkurrence for Folkeparken, aktiviteter på og omkring Torvet og en plan for udvikling af Centralhotellet.

Annonce

Nye pladser

Nogle af byrådsmedlemmerne får også lidt mere motion under mødet end normalt, hvor de blot skal rejse sig op, når de vil have ordet.

For at overholde afstandsreglerne, bliver politikerne nemlig fordelt i hele byrådssalen.

Udvalgsformænd og gruppeformand kan sidde med en stol imellem sig rundt om det hesteskoformede bord i byrådssalen, hvor alle byrådsmedlemmerne plejer at sidde.

De øvrige bliver fordelt på tilhørerpladserne. Når de vil have ordet, skal de op til bordet ved siden af borgmesteren, hvor sekretariatschef og byrådets referent Morten Møller normalt sidder, og bruge hans mikrofon.

Det er nemlig mikrofonerne, der styrer det kamera, der sender signalet live ud i folks stuer via odder.dk. Mødet er nemlig lukket for publikum i byrådsalen, så tilhørere må nøjes med at følge det online.

- Det bliver anderledes, men jeg er sikker på, det nok skal gå, siger Uffe Jensen, der allerede i denne uge har glædet sig over, at der igen har været udvalgsmøder med politiske dagsordner, der rækker udover corona.

På grund af de mange punkter begynder byrådsmødet allerede klokken 16 på https://odder.kommune-tv.dk/watch/.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ihler fik debut for drømmeklubben: - Da jeg var lille, drømte jeg om at spille sammen med Nando Rafael

Annonce