Annonce
Aarhus

Byrådets plan: Aarhus' 1400 veteraner må ikke blive kastebold

Flere soldater er kommet hjem fra indsatser i udlandet med ar på både krop og sjæl. Nu vil Aarhus Byråd lægge en strategi for at hjælpe veteranerne i kommunen. Foto: Erik Refner/Scanpix 2017

Byrådet er klar til at lave strategi for at hjælpe kommunens 1400 veteraner.

AARHUS: Byrådet i Aarhus diskuterer også veteranerne, og det resulterer nu i et forslag fra samtlige partier om, at kommunen udarbejder en overordnet strategi for indsatsen over for veteranerne i kommunen.

Sagen er på dagsordenen i magistratens møde på mandag. Politikerne finder, at det er vigtigt, at veteranerne ikke oplever sig tabt i systemet eller bliver kastebold mellem flere instanser.

I Aarhus Kommune er der knap 1400 veteraner, og cirka 10 procent har PTSD. Uanset om man er traumatiseret eller ej, er der brug for en strategi og en koordineret tværgående indsats, der kan hjælpe veteranerne tilbage til samfundet og en værdig tilværelse. Der skal være samarbejde imellem alle relevante indsatser og instanser, mener byrådets partier.

Annonce

Tidlig kontakt

Det er også vigtigt at få god kontakt til veteranerne på så tidligt et tidspunkt som muligt for at få en god overgang fra militæret til det civile samfund og komme i job eller uddannelse. Politikken skal bygge videre på allerede eksisterende indsatser samt gælde for alle veteraner, også for dem der ikke har været udsendt af forsvaret.

I indstillingen står også, at politikken for veteranerne blandt andet skal have fokus på:

Arbejdsidentitet, beskæftigelse, uddannelse og karriere. Endvidere afdække om der er brug for en mentor.

Fritidsaktiviteter.

Familie og børn. Eventuel hjælp til at genskabe relationer i familien.

Behandling hvor det er nødvendigt - indeholdende rådgivnings- og rehabiliteringstilbud.

Indsatserne skal være målrettede såvel fysiske som psykiske skader. Ved fysiske skader kan der være tale om særlige hjælpemidler og tilgængelige boliger.

Styrke samarbejde med frivillige organisationer.

Arbejdsgruppe

Politikerne vil nedsætte en arbejdsgruppe på tværs af magistraterne. Den skal sammen med organisationer og aktører udforme en politik for veteranerne. Repræsentanter for veteraner og deres pårørende samt andre relevante NGO'er inviteres med i arbejdsgruppen eller arbejdet. Veterancenteret, Forsvarets Sundhedscenter, Østjyllands Politi, Veteranhjem Midtjylland og Region Midtjylland (team for behandling af veteraner og andet militærpersonale) inviteres til at udpege repræsentanter til arbejdsgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce