Annonce
Aarhus

Byrådskandidat ærgrer sig: Ikke sol men hærværk ændrede hans navn til anus boy

I det ene hjørne en af de almindelige plakater. På de to andre har penslen været fremme. Den nederste valgplakat er dog dumpet ned af lygtepælen siden det oprindelige billede, der er på twitter, blev taget . Foto: Kasper Kudsk Baymler
Janus Boye har i de seneste dage fået lidt mere omtale end sædvanligt, fordi nogle af bogstaverne i hans navn er blevet fjernet på valgplakater rundt omkring i byen.

AARHUS: I første omgang troede han, at det valgplakaterne, at den var gal med. I løbet af weekenden viste det sig dog, at det ikke var solens stråler, som havde fjernet det første bogstav i fornavnet og sidste bogstavn i efternavnet, så Janus Boye pludselig blev til 'anus boy' på nogle af de valgplakater, der er sat op i det århusianske bybillede i forbindelse med det kommende byrådsvalg 16. november.

Efter han blev gjort bekendt med teksten på nogle af plakaterne, valgte byrådskandidaten fra Socialdemokratiet at tage hele situationen med et smil, hvilket han skrev på twitter:

- Desværre har enkelte af mine valgplakater åbenbart en mindre fejl, så visse bogstaver ikke kan holde til solen. Tak til en kvik borger som gjorde mig opmærksom på det. Hvis du ser andre af mine plakater med samme fejl, så smil, lød det.

Annonce

En af avisens læsere sendte dog søndag billeder ind, som viser, at det ikke er solens stråler, men derimod en malerpensel, som har givet kandidaten et nyt navn.

En af avisens læsere har taget et nærbillede af en plakat, hvor det er tydeligt, at bogstaverne er blevet malet over. Privatfoto

- Det er lidt øv, at nogen går sådan noget. Det er første gang, at jeg stiller op til byrådet, og jeg har godt hørt fra kollegaer, som har fået tegnet på deres plakater, smidt dem ud eller noget meget værre. Det er hærværk og det ærgrer mig, at det skal være på den måde. Jeg er tilhænger af valgplakater og synes det er lidt som at pynte op til jul. Så kan man altid diskutere om vi pynter for meget, men for mig er det en fejring af demokratiet, hvor vi bliver mindet om at stemme, siger Janus Boye.

Han blev nogle gange drillet med sit navn, da han gik i folkeskole for mange år siden, men det seneste påfund er nyt.

- Indtil videre har jeg bare taget situationen med et smil. Det kan godt være, at det har givet noget omtale, men jeg vil jo langt hellere tale om skolen og børns hverdag, hvilket er en af årsagerne til, at jeg stiller op til byrådet, siger Janus Boye, der selv er far til tre børn og blandt andet har siddet i skolebestyrelsen på Samsøgades Skole.

De fleste steder hænger plakaterne dog uden for rækkevidde. Her ved lystbådehavnen. Foto: Kasper Kudsk Baymler

- Jeg har været frustreret over, at børnenes hverdag ikke fyldte mere i debatten. Jeg er selv far til tre, hvor to af dem går i folkeskolen, og det her er ligesom min mulighed for at kunne hjælpe til med at sikre en bedre hverdag og fritid for børnene. Det er blandt andet gennem bedre cykelstier og federe legepladser, siger Janus Boye.

To af de plakater, der havde fået en tur med penslen, er dog gledet ned ad lygtepælen og sidder væsentligt lavere endt det påkrævede.

Ifølge indenrigs- og boligministeriet, så skal valgplakater som minimum hænge 2,3 meter over fortov og cykelstier.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Aarhus

Leder efter forsvunden person

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

Far til tiltalt for masseskyderier: Vi har forsøgt at få hjælp

Annonce