Annonce
Østjylland

Byrådsmedlem Birte M. Andersen vil i Folketinget

<p>Birte M. Andersen går efter en plads i Folketinget for Venstre. Arkivfoto</p>

Birte M. Andersen, byrådsmedlem i Skanderborg Kommune og ægtefælle til tidligere folketingsmedlem Kim Andersen, stiller op til Folketinget for Venstre i Horsens Kredsen.

Annonce
Birte M. Andersen, 57 år og medlem af Skanderborg Byråd, hvor hun er næstformand i Kultur og Sundhedsudvalget og til daglig distriktschef i ældreplejen i Skanderborg Kommune, foreslås som kandidat for Venstre i Horsens Kredsen.
Birte M. Andersen går efter en plads i Folketinget for Venstre. Arkivfoto
»Jeg er både glad og stolt over at kunne præsentere Birte, som vores kandidat. Hun har både livserfaring og stor faglig indsigt. Det trænger vi altså til i folkestyret. Vi glæder os over, at Birte har sagt ja til vores opfordring til at stille op, og det er en fuldstændig enig kandidatbestyrelse, der står bag hendes kandidatur,« siger formanden for Venstres kandidatbestyrelse Birger Kaas.
Birger Kaas slår på, at Birte M. Andersen har en faglig og politisk profil, som der er brug for i Venstre.
»Hun har gennem mange år oparbejdet erfaring og indsigt i sundhedssektoren, ældreområdet, forebyggelse og kommunal administration, ligesom hun har god føling med skoleforhold og det sociale område. Samtidig har hun begge ben på jorden og er god til at snakke med alle mennesker. Hun er en person der er brug for i Venstres Folketingsgruppe, og jeg er glad for, at det er os her i Horsens Kredsen, der kan stille med så stærk en kandidat,« siger Birger Kaas.
Annonce

I byrådet i 2013

Birte M. Andersen er uddannet sygeplejerske. Hun stammer fra en gård ved Særslev på Nordfyn og gik på sygeplejeskolen i Odense.
Hun har boet med sin familie i Skanderborg de sidste 27 år og været sygeplejerske på plejehjemmet Skovly i Hovedgård og på børne-hjerteafdelingen på Skejby Sygehus, inden hun blev hjemmesygeplejerske i Ry, hvor hun i dag er plejedistriktschef.
Hun har været medlem af Venstre i mange år og var i en periode medlem af bestyrelsen for vælgerforeningen i Skanderborg.
I 2013 blev hun valgt til byrådet i Skanderborg Kommune. Hun er næstformand for kultur- og sundhedsudvalget.
Annonce

Glad for opstillingen

»Jeg blev glad for at blive spurgt, om jeg vil stille op,« siger Birte M. Andersen.
»Jeg har tænkt mig grundigt om, for jeg ved, at det er en stor opgave at løfte, hvis jeg bliver kandidat. Men jeg har sagt ja tak og glæder mig til at komme i gang, hvis opstillingsmødet ellers vil have mig,« siger hun.
»Jeg synes, jeg har noget at byde på. Det har de sidste års byrådsarbejde bekræftet mig i. Man kan jo rent faktisk påvirke tingene. Særligt vil jeg lægge vægt på sundhedspolitikken, ældreområdet, det sociale område og skolen - altså velfærdssamfundets kerneområder. Derudover vil jeg have fokus på gode vilkår for virksomheder og arbejdspladser, som er forudsætningen for vores velfærd. Jeg vil arbejde for Østjyske interesser, hvor blandt andet en bedre infrastruktur er påtrængende.«
Birger Kaas oplyser, at Venstres medlemmer i Horsens Kredsen vil blive indkaldt til opstillingsmøde tirsdag 20. september.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Debat

Favrskov: Selvbestemmelsen er på retur

Aarhus

Nu skal festen slutte: Borgmesteren beder de unge om at gøre 'det urimelige'

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce