Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

Alle borgerne får af Anette Poulsen både en mundtlig og skriftlig forklaring på, hvad vaccinen betyder og om eventuelle eftervirkninger. Pr-foto
Anette Poulsen var gået på pension som sygeplejerske, men har fået comeback på vaccinationscenter mod covid-19.

AARHUS: Covid-19 kan også have gode sider. For Anette Poulsen blev det en mulighed for at komme tilbage på jobmarkedet.

Byrådsmedlemmet fra Mårslet er en af de mange, som har fået en ekstra tjans, fordi hele landets voksne befolkning skal vaccineres.

Efter to et halvt år ude af job var hun ikke sen til at sige ja, da hun som pensioneret sygeplejerske blev spurgt, om hun ville hjælpe med at vaccinere.

Annonce

- Det har været en dejlig oplevelse, siger hun.

To-tre gange om ugen

Anette Poulsen har meget at se til i byrådet, så hun kunne ikke tage tjansen som et fast job.

- Jeg har meldt mig til at møde op to-tre gange om ugen, fortæller hun, der har næsten alle sine vagter på Aarhus Ø, nærmere betegnet Hvensgade 4, hvor Molslinjen tidligere havde hovedkontor.

- Det er hyggeligt og dejligt at tale med de mange borgere, og mange er meget taknemlige for at blive vaccineret. Stemningen er ganske enkelt så fin og optimistisk, siger Anette Poulsen, der dog var lidt betænkelig, da hun skulle give det første stik.

Så stikkes der, og nålen er så tynd, at patienten stort set intet mærker. Pr-foto

- Jeg havde ikke haft en nål i hånden i flere år,  men fra første stik var det nemt. Det er ligesom at cykle. Har man først lært det, glemmer man det ikke igen, og det er dejligt at få lov at bruge sin faglighed igen og møde tidligere kolleger, siger hun.

- Og jeg sagde selvfølgelig ikke til den første person, at jeg ikke havde stukket nogen i flere år. Der var ingen grund til at sprede nervøsitet, og det blev der heller ikke, tilføjer hun.

Annonce

24 år som chef

I 24 år har hun været områdechef inden for ældreområdet i Aarhus Kommune, blandt andet 20 år som leder af plejecentret Møllestien, hvor hun var i alt 24 år.

Hun holdt op på arbejdsmarkedet for to et halvt år siden og har derefter koncentreret sig om arbejdet i byrådet og gåture i Dansk Vandrelaug.


I det hele taget har jeg aldrig mødt så megen taknemlighed som her. Der har ikke været én dårlig dag.

Anette Poulsen


- Jeg er uddannet sygeplejerske, og hvis jeg kunne være til hjælp i forhold til at vaccinere, ville jeg gerne yde mit bidrag i den svære situation, vi som samfund står i. Jeg blev kontaktet af vaccinationscentret på Aarhus Ø i januar og har efterhånden haft en del vagter, forklarer hun, der også tager vagter hver anden weekend, men altid to-tre om ugen.

Annonce

God stemning

Hun nyder den gode stemning på vaccinationscentret.

- En dag sagde en af dem, der efter vaccinationen ventede et kvarter på at kunne gå, til de andre i samme situation, om de egentlig havde tænkt på, at de alle var fra den samme årgang og derfor lige gamle. Det løste op for stemningen, og folk begyndte at tale sammen på kryds og tværs, fortæller Anette Poulsen.

Anette Poulsen

  • Anette Pulsen er 67 år og uddannet sygeplejerske. Bor i Mårslet. Hun har været leder i Aarhus Kommune i 24 år og gik på pension for to et halvt år siden.
  • Medlem af Aarhus Byråd for Socialdemokratiet siden 2014. Her er hun gruppeformand, formand for Økonomiudvalget, formand for Tvangsfjernelsesudvalget og formand for Oplandsudvalget.

- Meget få er bange for vaccinationen, og vi har en seng på stedet, hvis nogle helst vil ligge ned, men det vil meget få. En dag vaccinerede jeg en dreng med Downs syndrom. Han var lidt bange, men vi fik det hurtigt godt overstået, og drengen blev så glad, at han gav mig hånden og sagde tak. Det må vi jo ellers ikke. Men selvfølgelig gav jeg ham hånden - og sprittede af bagefter, alt efter reglerne, siger Anette Poulsen og tilføjer:

- I det hele taget har jeg aldrig mødt så megen taknemlighed som her. Der har ikke været én dårlig dag.

Annonce

Om coronapasset

Der bliver også gjort meget for, at centret skal fungere optimalt.

- Forleden dukkede pludselig et nyt venterum op. Det var bygget på få dage, så der er plads til alle, også når der er mest travlt, forklarer Anette Poulsen.

Og så har hun lige et svar på et af de spørgsmål, hun hører oftest: Hvordan skal man forholde sig for at få coronapas efter vaccinationen?

- Svaret er, at når man er på nettet, kan man selv trække det i løbet af dagen efter andet stik. Ellers må man have lidt tålmodighed, til det kommer med posten fra Borgerservice. Men det kommer automatisk, bedyrer Anette Poulsen.

Anette Poulsen i gang med byrådsarbejdet. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce