Annonce
Debat

Byrådsmedlem mener: En skoleleder skal ikke selv beslutte, om der skal laves tilfredshedsundersøgelse

"Kan det virkelig passe, at det skal være op til den lokale skoleleder at vurdere, om der er behov for en tilfredsundersøgelse", skriver Dorthe Borgkvist. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DEBAT: Dette skriv omhandler punkt 2 – ramme for lokal kvalitetsopfølgning og tilsyn i Børn og Unge på udvalgsmødet 21. april 2021. Rådmanden ønsker, at det er op til den enkelte skoleleder, om der er behov for at iværksætte en lokal forældretilfredshedsundersøgelse, og hvilke spørgsmål undersøgelsen skal indeholde.

Som det er nu, har der været forældre, der har bedt om bedre trivsel på en skole, for så derefter at blive indberettet til kommunen af selv samme skole. Derfor kan forældre være utrygge ved, at det er den lokale skoleleder, der beslutter, om der er behov for en lokal forældretilfredshedsundersøgelse.


Annonce

En lokal folkeskole bør kunne bede kommunen om en undersøgelse eller lokale specifikke spørgsmål, hvis de føler, der er yderligere behov.


Kan det virkelig passe, at det skal være op til den lokale skoleleder at vurdere, om der er behov for en tilfredsundersøgelse?

Samtidig er det problematisk, at skolelederen selv skal beslutte, hvilke spørgsmål, der skal med i den lokale forældretilfredshedsundersøgelse. Kan det ikke skabe tvivl om skolelederens habilitet?

Derfor bør det stadig være kommunen, der udarbejder lokale forældretilfredshedsundersøgelser samt behandler dataene, inden de bliver givet videre til den lokale folkeskole. En lokal folkeskole bør kunne bede kommunen om en undersøgelse eller lokale specifikke spørgsmål, hvis de føler, der er yderligere behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce