Annonce
Østjylland

Byrådsmedlem om Snærildgård: Der skete en procedurefejl

Elvin Hansen (S) var ikke imponeret over borgmesterens redegørelse af sagsgangen omkring lokalplanforslaget for Snærildgård. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Lokalplanforslaget for nyt boligområde ved Snærildgård blev sendt tilbage i udvalget, men ordlyden i indstillingen ville flertallet ikke acceptere.

Odder: Ifølge Elvin Hansen (S) var der tale om en procedurefejl, da byrådet på mødet 7. oktober sendte et lokalplanforslag for et boligområde ved Snærildgård i høring uden at vedtage forslaget først. Han var derfor heller ikke tilfreds med borgmesterens lidt "lette" fremstilling, da sagen kom for byrådet igen mandag aften.

- Jeg havde nok forventet en anden redegørelse. Sagen er jo, at borgmesteren i sin iver efter at få sagen i høring overså en procedurefejl, sagde Elvin Hansen.

Men "fejlene" var ikke udryddet i den indstilling til byrådsmødet mandag, hvori der stod "sagen sendes tilbage til miljø,- teknik- og klimaudvalget med henblik på at ændre lokalplanforslaget som beskrevet ovenfor".

Altså indstillede forvaltningen, at man inkorporerede de mange høringssvar og mails fra borgere i området, som nåede frem til kommunen, inden man stoppede den høring, man aldrig skulle have sat i gang.

- Vi vil gerne tage sagen op igen i udvalget. Men vi vil ikke love, at vi vil ændre lokalplanforslaget, sagde Elvin Hansen.

Annonce

Ingen løfter

Det samme mente Kresten Bjerre (R) og Ole Lyngby Pedersen (V). Sidstnævnte er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget.

- Byrådet kom til at vakle undervejs på grund af de mange henvendelser, men selvom vi behandler sagen igen, så kan vi altså ikke love at tage hensyn til de henvendelser, sagde Kresten Bjerre.

- Jeg er enig i en fornyet sagsbehandling, men stiller ingen garantier, sagde Ole Lyngby Pedersen.

Det fik John Rosenhøj til at undres højlydt.

- Nu må jeg altså tage forvaltningen i forsvar. Det, der står i den indstilling, var præcis det, vi sagde ja til i udvalget.

Niels Rosenberg (K) mente også, at sagen skal tilbage i udvalget.

- Og de høringssvar, der er kommet ind, skal vel indgå med det samme, sagde han.

Borgmester Uffe Jensen konstaterede, at han er blevet klogere og ændrede formuleringen i indstillingen til:

"Sagen sendes tilbage til miljø-, teknik- og klimaudvalget med henblik på fornyet sagsbehandling."

Altså ingen løfter. Bortset fra, at der også i indstillingen er lovet et møde mellem forvaltningen og beboerne i området. Det møde finder sted i morgen onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce